lv
CcqI9ReljKTxj5kPpzHz6ktdrHBmkeCv7jnjXRPa
484696

Aptur tunzivs filejas izplatīšanu veikalā Promo Cash&Carry. Kas notika?

Aptur tunzivs filejas izplatīšanu veikalā Promo Cash&Carry. Kas notika?

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) apturējis dzeltenspuru tunzivs filejas izplatīšanu SIA "Sanitex" veikalā "Promo Cash&Carry" Rīgā, Tīraines ielā, jo no patērētājiem saņemtas sūdzības par alerģijai līdzīgiem simptomiem pēc produkta lietošanas uzturā, informē dienests.

Dienestā norāda, ka "šobrīd nav zināms, kas cilvēkiem izraisījis alerģisko reakciju, tomēr ir aizdomas, ka tas varētu būt histamīns, kas zivīs var uzkrāties palielinātā daudzumā, ja tā tiek nepareizi pārstrādāta un uzglabāta, piemēram, ja pēc nozvejas tā ilgi uzglabāta, vai atkausēta neatbilstošā temperatūrā".

Histamīns, nonākot cilvēka organismā, iedarbojas strauji un var izraisīt alerģijai līdzīgus simptomus - ādas vai gļotādas apsārtumu vai pietūkumu, izsitumus, sliktu dūšu, vemšanu, caureju, reiboņus.

Apturētais produkts ir dzeltenspuru tunzivs fileja, kura izcelsmes valsts ir Vjetnama. Filejas partijas numurs ir U52S276, bet piegādes datums - 2022.gada 22.novembris.

PVD informē, ka produkta paraugi paņemti laboratoriskai izmeklēšanai.

Vienlaikus "Sanitex" ir uzdots apturēt produkta partijas izplatīšanu līdz apstākļu noskaidrošanai arī citos tīkla veikalos, un informēt savus klientus, kas lielākoties ir juridiskas personas.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Krievi pirmdien atkal sākuši apšaudīt Ukrainu ar raķetēm

Pirmdien krievi uzsākuši kārtējo Ukrainas apšaudi ar raķetēm, ziņo vietējie mediji un amatpersonas.

Laikā no plkst12.40 līdz 13.40 gaisa trauksme atskanējusi visos Ukrainas apgabalos.

Jau zināms, ka ukraiņu zenītartilērija uzsākusi darbību Čerkasu apgab...

Par 90% skaidrs nākamās valdības sastāvs
Nākamās valdības iespējamais sastāvs ir skaidrs par 90%, joprojām gan saglabājoties neskaidrībai, kurš ieņems veselības ministra amatu.
Aicina pārskatīt pabalstus cilvēkiem ar invaliditāti
Pieaugot inflācijai, iztikšana ir viens no aktuālajiem jautājumiem cilvēkiem ar invaliditāti vai viņu aprūpētājiem. Invalīdu biedrība Salaspilī norāda – šogad indeksējamās pensijas pieauga par 23%, bet invalīdiem, kas saņem valsts sociālā nodrošinājuma...


Komentāri