lv
AYbm75YXyx21feLnQ7BoVy0h6KlxJDUTH8iqIzs6
48151

Trešdien notiks diskusijas, kā atbalstīt azartspēļu atkarīgos

Trešdien notiks diskusijas, kā atbalstīt azartspēļu atkarīgos

Trešdien, 9.novembrī, notiks Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas organizēta diskusija, kurā tiks runāts par starpinstitucionālo sadarbību psiholoģiskā atbalsta nodrošināšanā azartspēļu spēlētājiem, informēja inspekcijā.

Diskusija notiks plkst.10 Rīgā, Smilšu ielā 1, Portretu zālē.

Diskusijā tiks pārrunāts Latvijas iedzīvotājiem pieejamais atbalsts azartspēļu atkarības mazināšanai, pašatteikušos personu reģistra darbība un rezultāti, starpinstitucionālā sadarbība un tās stiprināšana darbā ar azartspēļu atkarīgajām personām un viņu tuviniekiem, kā arī izaicinājumi, ar ko saskaras psiholoģiskā atbalsta sniedzēji, nodrošinot atbalstu azartspēļu atkarīgajiem un viņu līdzcilvēkiem.

Diskusijas dalībnieki būs Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas psiholoģe Elīna Brila, Rīgas Sociālā dienesta Sociālā darba nodaļas Atkarību profilakses sektora vadītāja Tatjana Grigorjeva, krīžu un konsultāciju centra "Skalbes" valdes locekle un atbalsta tālruņa azartspēļu spēlētājiem vadītāja Santa Laimiņa un slimnīcas "Ģintermuiža" Narkoloģiskās nodaļas vadītāja Lilita Caune.

Tāpat diskusijā piedalīsies Valsts probācijas dienesta Uzraudzības daļas vadītājs Jānis Klūga, Ieslodzījuma vietu pārvaldes Mācību centra vecākā inspektore Ginta Ozola, kā arī Liepājas Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra pārstāvji un citi eksperti.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija ir Finanšu ministrijas pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir realizēt valsts politiku azartspēļu un izložu organizēšanā un nodrošināt izložu un azartspēļu organizēšanas likumību sabiedrības interešu un personu tiesību aizsardzībai.

Vācijā vismaz trīs vides aktīvisti aizturēti uz 30 dienām
Pēc protesta akcijas vienā no galvenajiem Minhenes nozīmīgākajiem ielu krustojumiem, kuras laikā protestētāji sevi pielīmēja pie ielas seguma, vairākiem vides aktīvistiem nāksies 30 dienas pavadīt policijas izolatorā.
Process, nevis perfekcionisms. Saruna ar mūziķi Tomu Rudzinski
"Laba formula ir domāt nevis par perfekcionismu, bet par progresiju. Respektīvi, ir svarīgi katru dienu kļūt mazliet labākam, lai pēc gadiem, ja atskaties, šodien tu patiešām būtu kaut nelielu daļiņu labāks nekā toreiz. Ja šodien esi patrenējies un kau...
Cūku komikss: Saeimas rēgi
1. novembrī, uz pirmo sēdi sanāca jaunievēlētā 14. Saeima. Nepilnu stundu pēc deputāta zvēresta došanas Nadežda Tretjakova no frakcijas "Stabilitātei!", uzrakstot iesniegumu Saeimas prezidijam, atteicās no deputātes pilnvarām. Savukārt nākamās koalīcij...


Komentāri