lv
zbNy2w8nWQ2L241xrWoUL2Ooo5UO0v0mU5VH7FWL
446391

Partija "Kustība "Par"" kongresā vēlēs jaunu valdi

Partija "Kustība "Par"" kongresā vēlēs jaunu valdi
Rīga, 3.dec., LETA. Politiskās partijas "Kustība "Par!"" biedri šodien plkst.11 Rīgā, Kultūras centrā "Rītausma", pulcēsies partijas kongresā, kurā ievēlēs jauno valdi, aģentūru LETA informēja partijas izpilddirektors Miks Celmiņš.

Rīga, 3.dec., LETA. Politiskās partijas "Kustība "Par!"" biedri šodien plkst.11 Rīgā, Kultūras centrā "Rītausma", pulcēsies partijas kongresā, kurā ievēlēs jauno valdi, aģentūru LETA informēja partijas izpilddirektors Miks Celmiņš.

Kongresu atklās partijas vadītājs Daniels Pavļuts un ar ziņojumu uzstāsies arī partijas domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Kaščejevs. Kongresā tiks lemts par partijas statūtu izmaiņām un diskutēts par "Kustības "Par!"" tālāko politisko darbību.

Tāpat kongresā tiks ievēlēta jauna partijas valde un divi partijas Pārskata padomes locekļi.

Kā paredzēts Kongresa darba kārtībā, partijas biedri uzklausīs tās četru gadu darbības ziņojumu un Pārskata padomes ziņojumu. Pēc punkta par "Kustības "Par!"" statūtu grozījumiem ieplānotas arī debates.

"Kustībai "Par!"" partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) sastāvā bija pārstāvētā 13.Saeimā un valdībā, vadot Veselības ministriju un Iekšlietu ministriju. Tā ir pārstāvēta piecās Latvijas pašvaldību domēs - Rīgas, Liepājas un Jelgavas pilsētās, kā arī Ogres un Rēzeknes novados.

Jau ziņots, ka AP veidojošās partijas - "Kustība "Par"", "Latvijas attīstībai" un "Izaugsme" - turpmāko politisko darbību organizēs patstāvīgi, kā arī vēlēs jaunas valdes un priekšsēdētājus, aģentūru LETA informēja apvienības komunikācijas vadītājs Edgars Barbaks.

Līdz ar apvienības kopīgā darba noslēgumu Saeimā un valdībā, to izveidojušās trīs partijas turpinās sadarbību svarīgāko liberālo un Eiropas vērtību aizstāvēšanai Latvijā, pauda apvienības pārstāvis. Pēc Barbaka teiktā, AP prioritāte būs šo partiju patstāvīgas rīcībspējas nostiprināšana Latvijas demokrātiskajā un sabiedriskajā dzīvē.

Trīs partijas arī ārpus Saeimas turpināšot veicināt AP 14.Saeimas vēlēšanu programmas mērķus, kurus atbalstīja arī 45 000 Latvijas vēlētāju, tāpēc apvienības resursi turpmāk tikšot veltīti trīs partiju patstāvīgai politiskajai darbībai.

14.Saeimas vēlēšanas izrādījās "liktenīgas" valdošajā koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un ir palikuši ārpus nākamā parlamenta sasaukuma. AP iekļūšanai jaunajā Saeimas sasaukumā pietrūka vien aptuveni 250 balsis.

Aizkraukles kultūras centrā norisināsies latviešu rakstniekam Upītim veltīta konference

Aizkraukles kultūras centrā šodien no plkst.11 līdz 15 norisināsies latviešu rakstniekam Andrejam Upītim veltīta zinātniskā konference "Andrejs Upīts. Atskats un izredzes", informēja Andreja Upīša memoriālais muzejā.

Muzejā norāda, ka 2022.gads kļuvis p...

Dzintaru koncertzālē Igaunijas Nacionālās operas baleta solisti un zvanu ansamblis atskaņots baletu "Riekstkodis"
Rīga, 3.dec., LETA. Dzintaru koncertzālē, Ziemassvētku festivāla laikā, šodien plkst.16 un 19 uzstāsies Igaunijas Nacionālās operas baleta solisti un zvanu ansamblis "Arsis", kas atskaņots krievu komponista Pētera Čaikovska pasaku baletu "Riekstkodis",...
Talantīgi sportisti ķīlnieku lomā... Sezona sākas ar zemestrīci biatlona saimē
"Neesam nekur aizbraukuši, sēžu mājās un skatos sacensības pa televizoru," ar rūgtumu balsī nosaka viens no pēdējo gadu daudzsološākajiem Latvijas biatlonistiem Renārs Birkentāls. Viņam šonedēļ Somijā bija jāstartē Pasaules kausa pirmajā posmā, taču uz...


Komentāri