lv
LqdXqVBUcewaFOha7cqar7gmMLxsXjH3xGrMSkyu
4243702

Astotajā diktātā latgaliski pārbaudei iesniegts 21 darbs

Astotajā diktātā latgaliski pārbaudei iesniegts 21 darbs

Svinot Valsts valodas dienu, sestdien astotajā diktātā latgaliešu rakstu valodā iesniegts 21 kļūdu labojumu lūgums, informēja pasākuma pārstāvji.

Vienlaikus interesent vēl līdz oktobra beigām varēs rakstīt diktātu un to iesniegt organizatoriem kļūdu labošanai. Kļūdas paredzēts izlabot līdz mēneša beigām.

Jau ziņots, ka latgaliešu valodas diktāta rakstīt gribētājiem arī šogad tika piedāvāta iespēja tekstu rakstīt tiešsaistes formātā, kā arī, ja ir vēlme, iesniegt to kļūdu pārbaudei.

Šī gada diktātā aktieris, mūziķis un pasākumu vadītājs Kristaps Rasims lasīja fragmentu no latgaliešu pasakas par lapsu un rubeni.

Diktātu organizē Latvijas Radio Latgales multimediju studija, latgaliešu kultūras kustība "Volūda" un portāls "lakuga.lv".

Vidzemē īstenos pasākumus ūdenstūrisma aktivitāšu pieejamības veicināšanai

Vidzemē īstenos pasākumus ūdenstūrisma aktivitāšu pieejamības veicināšanai dažādām mērķgrupām, informē Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) pārstāve Liene Pelēkzirne.

Šoruden VPR sācis īstenot projektu ūdenstūrisma pieejamības veicināšanai. Tā pamatuzdevum...

Ekspolitiķi Panteļējevu soda par tirgošanos ar ietekmi; kukuli bijušajam drošībniekam Sparānam nepierāda
Valsts drošības dienestam (VDD) neizdevās pierādīt bijušā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieka Aigara Sparāna vainu kukuļošanas lietā. Kā ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto", kriminālprocesu, kas sākts pirms četriem gadiem, daļā p...
Rēzeknes novadā atklāts saules enerģijas parks (+VIDEO)

Būvniecību īstenoja kā pilna cikla modeli.

Rēzeknē atklāts valsts AS "Latvenergo" izbūvētais saules paneļu parks saplākšņa ražotnei. Projekts ir daļa no AS "Latvenergo" saules enerģijas risinājumu piedāvājuma saviem partneriem ilgtspējīgas ražošanas vei...



Komentāri