lv
ItuR5dO41RfW4e46f51FFlPkuUSX8ovT3ROKf6Pa
4243701

Vidzemē īstenos pasākumus ūdenstūrisma aktivitāšu pieejamības veicināšanai

Vidzemē īstenos pasākumus ūdenstūrisma aktivitāšu pieejamības veicināšanai

Vidzemē īstenos pasākumus ūdenstūrisma aktivitāšu pieejamības veicināšanai dažādām mērķgrupām, informē Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) pārstāve Liene Pelēkzirne.

Šoruden VPR sācis īstenot projektu ūdenstūrisma pieejamības veicināšanai. Tā pamatuzdevums ir apzināt ūdenstūrisma vietas un produktus, un uzlabot to pieejamību, tādējādi dodot iespējas ūdenstūrisma aktivitātēs iesaistīties arī senioriem, ģimenēm ar maziem bērniem, cilvēkiem ar invaliditāti un citām sabiedrības grupām.

Vidzemē tiks uzlabota četru peldvietu infrastruktūra, papildināts ūdenstūrisma maršrutu piedāvājums, apmācīti vietējie ūdenstūrisma pakalpojumu sniedzēji, un Vidzemes iedzīvotājiem būs iespējas piedalīties vairākos sporta un atpūtas pasākumos.

Kā skaidro Pelēkzirne, ar šo projektu tiek turpināts darbs, kas tika iesākts, laikā no 2013. līdz 2015.gadam, īstenojot "Riverways" pirmo projektu, kura realizēšanā bija iesaistījies arī VPR. Tagad projektā iesaistījies 21 partneris no Latvijas un Igaunijas.

Projektā plānots apsekot ūdenstūrisma vietas un apzināt ūdestūrisma produktus, sagatavot ceļvedi, organizēt pieredzes apmaiņas braucienus un papildināt interneta vietnes "upesoga.lv" un "mapeirons.lv".

Plānotas investīcijas arī infrastruktūras attīstībā, uzlabojot un labiekārtojot peldvietas un piestātnes un nodrošinot tām ērtu un netraucētu piekļuvi, kas ir piemērota arī senioriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un ģimenēm ar maziem bērniem.

Aktivitātes tiks īstenotas ar mērķi meklēt un piemērot inovatīvus un ilgtspējīgus risinājumus, lai padarītu ūdenstūrismu pieejamāku ikvienam, vienlaikus ierobežojot un mazinot cilvēku ietekmi uz apkārtējo vidi.

Kuldīgā septembrī notika pirmā partneru sanāksme, kuras laikā pārrunāja veicamos uzdevumus un sasniedzamos mērķus, kā arī iezīmēja tuvāko mēnešu darba plānu. Viens no paveicamajiem darbiem ir ūdenstūrisma vietu un pakalpojumu vides pieejamības apsekojumi, kas tiks veikti sadarbībā ar vides pieejamības ekspertiem.

VPR projekta vadītāja Zelma Mičule uzsver, ka projektā būs iespējas apzināt un izcelt Vidzemes ūdenstilpju un ūdensceļu bagātību.

Vidzemes plānošanas reģions arī organizēs pārrobežu hakatonu, kura fokusā būs inovatīvi risinājumi aktīvā ūdenstūrisma produktiem un pakalpojumiem. Hakatons notiks 2025.gada sākumā.

Projekts ilgs trīs gadus un noslēgsies 2027.gada 31.augustā. Projekts tiek īstenots ar "Interreg" Igaunijas - Latvijas sadarbības programmas 2021.-2027.gadam atbalstu.

Ekspolitiķi Panteļējevu soda par tirgošanos ar ietekmi; kukuli bijušajam drošībniekam Sparānam nepierāda
Valsts drošības dienestam (VDD) neizdevās pierādīt bijušā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieka Aigara Sparāna vainu kukuļošanas lietā. Kā ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto", kriminālprocesu, kas sākts pirms četriem gadiem, daļā p...
Rēzeknes novadā atklāts saules enerģijas parks (+VIDEO)

Būvniecību īstenoja kā pilna cikla modeli.

Rēzeknē atklāts valsts AS "Latvenergo" izbūvētais saules paneļu parks saplākšņa ražotnei. Projekts ir daļa no AS "Latvenergo" saules enerģijas risinājumu piedāvājuma saviem partneriem ilgtspējīgas ražošanas vei...

Latvijas futbolisti UEFA Nāciju līgas mačā viesos spēkojas ar Fēru salām

Latvijas vīriešu futbola izlase šodien UEFA Nāciju līgas C divīzijas mačā viesosies pie Fēru salu valstsvienības.

Mačs sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot kanālam LTV7.

Ceturtdien latvieši Rīgā līdzīgā spēlē ar 0:3 zaudēja Zie...



Komentāri