lv
040Cj6iwhlp7NeuFI2RKCGH8OkS4BMiy5pVkk3Mj
4238712

Latvijas zemnieki saņems jaunus maksājumus

Latvijas zemnieki saņems jaunus maksājumus

ZM un LAD aicina lauksaimniekus pārliecināties, vai ir iesniegta visa nepieciešamā papildu informācija.

Latvijā būs iespēja izmaksāt lielāku ilgtspēju sekmējošā ienākumu pamatatbalstu (ISIP) un bioloģiskās lauksaimniecības maksājuma (BLA) avansu Latvijas lauksaimniekiem. ISIP avanss tiks izmaksāts 70%, bet BLA - 85 procentu apmērā.

Lauku atbalsta dienests (LAD) pirmās avansa izmaksas uzsāk ar š.g. 16.oktobri. Avansu saņems lauksaimnieki, kuru saimniecībās būs pabeigta atbilstības nosacījumu pārbaude, tādēļ Zemkopības ministrija un LAD aicina lauksaimniekus pārliecināties elektroniskās pieteikšanās sistēmā (EPS), vai LAD ir iesniegta visa nepieciešamā papildu informācija.

Šogad ISIP provizoriskā atbalsta likme būs aptuveni 80 eiro/ha, no kuras avansa maksājumā izmaksās 70%, t.i., aptuveni 56 eiro/ha.

Savukārt ISIP novados ar īpašiem apstākļiem jeb novados, kuros veģetācijas perioda ilgums ir īsāks par 195 dienām un lauksaimniecības zemes kvalitatīvais vērtējums ir mazāks nekā 38 balles vai kuri robežojas ar valstīm, kas nav ES dalībvalstis, ISIP provizoriskā atbalsta likme būs aptuveni 90 eiro/ha, no kuras avansa maksājumā izmaksās aptuveni 63 eiro/ha.

Bioloģiskajām saimniecībām BLA likme šogad atkarībā no audzētajiem kultūraugiem ir no 43 līdz 518 eiro/ha.

Avansa maksājumu izmaksa tiks veikta pakāpeniski. Vispirms maksājumu saņems lauksaimnieki, kuru saimniecībā būs pabeigta atbilstības nosacījumu pārbaude.

Latvieši vēlētos saņemt 3-4 reizes lielāku pensiju nekā šobrīd (+VIDEO)

Par savu labklājību vecumdienās ir iespējams parūpēties ieguldot finanšu tirgos.

Šobrīd Latvijā vidējais pensijas apmērs ir 576 eiro, tomēr Luminor veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka teju puse Latvijas iedzīvotāju ik mēnesi vēlētos saņemt 1200-2000 ...

Krauze: «Rail Baltica» projekts uz gadu jāiesaldē

Latvija "Rail Baltica" projektu nevar atļauties, tāpēc tas uz gadu jāiesaldē un jāapstādina, lai atrisinātu visus finansiālos jautājumus, intervijā aģentūrai LETA teica zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Viņš atzīmēja, ka "Rail Baltica" projekta ...

Merzļikins «Blue Jackets» vārtos NHL sezonu sāk ar zaudējumu; neveiksme arī Balinskim
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien atvairīja 23 pretinieka metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piedzīvoja zaudējumu. Aizsargs Uvis Balinskis ceturtdien vienreiz meta pa vārtiem NHL ...


Komentāri