lv
JXmJXex2Eg90W5SdfcYe9pC9VXYIVqx2AcBlFtTD
4236288

Saeima atbalsta grozījumus valsts uzņēmumu valžu atalgojuma iesaldēšanai

Saeima atbalsta grozījumus valsts uzņēmumu valžu atalgojuma iesaldēšanai

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstījusi Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča iesniegtos grozījumus valsts uzņēmumu valžu atalgojuma iesaldēšanai.

Rinkēviča iesniegtajiem grozījumiem noteikta steidzamības kārta.

Grozījumi Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā paredz uz laiku apturēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu.

Piedāvātie grozījumi paredz uz diviem gadiem apturēt valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu tajās kapitālsabiedrībās, kurās valsts vai pašvaldības līdzdalības apmērs ir 100%.

Tāpat grozījumi paredz, ka gadījumā, ja šajās kapitālsabiedrībās vismaz 80% ieņēmumu veido publiskais finansējums, tad atlīdzība valdes un padomes locekļiem nedrīkst pārsniegt 80% no atlīdzības privātajā sektorā.

Paredzēts, ka grozījumi būtu attiecināmi uz visām valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām no 2025.gada 1.janvāra.

Ar grozījumiem paredzēts noteikt, ka jaunveidojamām kapitālsabiedrībām, piemēram, VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM), kas savu darbību sāks 2025.gada 1.janvārī, būs jāņem vērā prasība noteikt valdes un padomes locekļu atalgojumu par 20% zemāku nekā līdzīga lieluma kapitālsabiedrībās privātajā sektorā, nepiemērojot izņēmumus, kuri šobrīd saskaņā ar publiski pieejamo informāciju tika piemēroti. Līdz ar to sagaidāms, ka VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" atlīdzības apmērs valdes un padomes locekļiem pēc grozījumu stāšanās spēkā būs zemāks nekā iepriekš izziņots.

LSM valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam - 10 100 eiro apmērā.

VNĪ sola, ka būvēs dzīvojamās ēkas visā Latvijā (+VIDEO)

Šogad veiktajā pētījumā tika intervētas 19 pašvaldības.

13 pašvaldību vadītāji parakstīja nodomu protokolu par līdzdalību Finanšu ministrijas virzītajā pieejamu cenu īres dzīvokļu programmā "Īres mājokļi Latvijas speciālistiem" un apņemoties nodrošināt ...

Latviešu metāla grupa «OGHRE» albumu ierakstīja Stokholmā (+VIDEO)

Spiets ir metafora dzīvībai, kas pamet vienas mājas un dodas meklēt nākamās.

Pašmāju eksperimentālā metāla grupa "OGHRE" izdod otro singlu "Spiets" no trešā studijas albuma "Asni", kas gaidāms 19.oktobrī. Singls, tāpat kā viss albums ir rakstīts studijā...

Latvijas armijā mobilizācijas gadījumā varēs dienēt arī citu valstu pilsoņi

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Militārā dienesta likuma grozījumus, kas nosaka, ka mobilizācijas gadījumā Latvijas armijā varēs dienēt arī citu valstu pilsoņi.

Turpmāk vispārējas un daļējas mobilizācijas gadījumā militārajam dienestam Nacionāla...



Komentāri