lv
TvrjkeqHxbZji3yj4EN1dNlsntwwxggZvK5DecSw
4236286

Latviešu metāla grupa «OGHRE» albumu ierakstīja Stokholmā (+VIDEO)

Latviešu metāla grupa «OGHRE» albumu ierakstīja Stokholmā (+VIDEO)

Spiets ir metafora dzīvībai, kas pamet vienas mājas un dodas meklēt nākamās.

Pašmāju eksperimentālā metāla grupa "OGHRE" izdod otro singlu "Spiets" no trešā studijas albuma "Asni", kas gaidāms 19.oktobrī. Singls, tāpat kā viss albums ir rakstīts studijā "Studija Gateris" skaņu inženiera Jāņa Kalvāna vadībā. To miksēja Jānis Kalvāns un māsterēja zviedru post-metāla grupas "Cult of Luna" dibinātājs un ilglaicīgais skaņu inženieris Magnuss Lindbergs savā studijā "Redmount Studios" Stokholmā.

Singla noformējuma autors ir grupas ilglaicīgais sadarbības partneris, mākslinieks Aigars Opincāns. Šis singls ir grupas albumu triloģijas noslēdzošā trešā albuma "Asni" otrais vēstnesis un uzreiz no pirmajām sekundēm atgādina klausītājiem par grupas smago un agresīvo pusi, un kalpo kā pretstats pirmajam singlam "Dzirnavas", kas savā struktūrā bija dinamiskāks un intensitātē auga pakāpeniski.

Spiets ir metafora dzīvībai, kas pamet vienas mājas un dodas meklēt nākamās. Viscaur albumam galvenā tematika ir pārdzimšanas cikls. Spiets ir jauna sākuma enerģija, vēlme un degsme rīkoties, lai mainītu ierasto, atmestu novecojušo. Cilvēkam ir vieta un loma dabā - rūpēties par visas dzīvības turpināšanos un sargāt tās dažādību.

Dibināta 2012.gadā, grupa OGHRE ir Oskars Dreģis (vokāls, elektronika), Normunds Balodis (bungas), Andis Zvejnieks (basģitāra), Toms Gaļinauskis (ģitāra) un Kristaps Baķis (ģitāra). Grupa izdevusi divus albumus, kuri abi nominēti Zelta Mikrofona un Latvijas Metālmūzikas gada balvām un otrais iekļuvis mūzikas portāla intro.lv TOP 15 2020.gada mūzikas albumos.

Latvijas armijā mobilizācijas gadījumā varēs dienēt arī citu valstu pilsoņi

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Militārā dienesta likuma grozījumus, kas nosaka, ka mobilizācijas gadījumā Latvijas armijā varēs dienēt arī citu valstu pilsoņi.

Turpmāk vispārējas un daļējas mobilizācijas gadījumā militārajam dienestam Nacionāla...

Narkotiku ražotnē uzieta produkcija vismaz 400 miljonu eiro vērtībā (VIDEO)

Alūksnes pusē pagājušajā nedēļā likvidētā ir lielākā Latvijas likumsargu jebkad atklātā narkotiku ražotne, un tajā uzieta produkcija vismaz 400 miljonu eiro vērtībā, ceturtdien medijus informēja Latvijas Valsts policija.

Policija aizturējusi astoņus sta...

Aizliegs mobilos tālruņus skolās līdz 6.klasei

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Izglītības likumā, ar kuriem tiks aizliegts izmantot mobilos tālruņus skolās līdz 6.klasei, ja vien tie nebūs nepieciešami mācību programmas apgūšanai.

Izglītības iestādēm tiks paredzēta atbildība o...



Komentāri