lv
cI3Jib8yc9T8VkLMjZH3PHM72Kr0F2aI8g9K2w3x
4221880

Latvija kļūs par Starptautiskās enerģētikas aģentūras dalībvalsti

Latvija kļūs par Starptautiskās enerģētikas aģentūras dalībvalsti

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, ar kuru apstiprina Latvijas dalību Starptautiskajā enerģētikas aģentūrā.

Latvijas būtiskākie ieguvumi no dalības aģentūrā būs lielāka nacionālā drošība, tostarp energoresursu nodrošinājums krīzes gadījumā, iespēja piedalīties lēmumu pieņemšanā un enerģētikas politikas interešu aizstāvēšanā ne tikai kopā ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, bet arī valstīm ar globālu ietekmi uz enerģētikas politiku pasaulē, akcentē Klimata un enerģētikas ministrija.

Tāpat aģentūras dalībvalstīm ir nodrošināta piekļuve spēcīgai analīzes un plānošanas komandai, kas sniedz prognozes un datus visos enerģētikas sektoros, kā arī rekomendācijas, un piekļuve politiku un piemēroto pasākumu datu bāzei.

Starptautiskās enerģētikas aģentūras misija, sadarbojoties valdībām un komersantiem, ir attīstīt drošu un ilgtspējīgu enerģētikas nākotni. Šobrīd tajā ir 31 dalībvalsts, to skaitā arī Igaunija un Lietuva. Aģentūras dalībvalstis aptver 80% no pasaules enerģijas patēriņa.

Uzaicinājumu pievienoties Starptautiskajai enerģētikas aģentūrai Latvija saņēma 2022.gada rudenī.

Iedzīvotājus visā Latvijā aicina pīt maskēšanās tīklus Ukrainas armijai

Labdarības biedrība "Tavi draugi" kopā ar domubiedriem aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcās Ukrainas armijas atbalstam.

Maskēšanās tīkli tiek gatavoti pēc Ukrainas armijas daļu pieprasījumiem, lai no agresora pasl...

Dabas muzejā iepazīstinās ar Latvijā audzēto vistu daudzveidību

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 11.oktobra līdz 13.oktobrim norisināsies izstāde "Vistu sēta. Latvijā audzētu vistu daudzveidība", kas iepazīstinās ar mazajās putnkopju saimniecībās audzēto vistu šķirņu daudzveidību, to raksturīgajām īpašībām un v...

RFS UEFA Eiropas līgā spēlē neizšķirti ar vienu no turnīra favorītēm Galatasaray

RFS ceturtdien Rīgā UEFA Eiropas līgā spēlēja neizšķirti ar vienu no turnīra favorītēm Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray".

RFS un "Galatasaray" cīņa beidzās ar rezultātu 2:2 (1:2).

Sākumā vairāk uzbruka Turcijas klubs, bet pēc spēlētām piecām minūtē...



Komentāri