lv
A3G9HRCOazleqWcjVHLFreqVlqybdvejpgpoGnKA
4221877

Dabas muzejā iepazīstinās ar Latvijā audzēto vistu daudzveidību

Dabas muzejā iepazīstinās ar Latvijā audzēto vistu daudzveidību

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 11.oktobra līdz 13.oktobrim norisināsies izstāde "Vistu sēta. Latvijā audzētu vistu daudzveidība", kas iepazīstinās ar mazajās putnkopju saimniecībās audzēto vistu šķirņu daudzveidību, to raksturīgajām īpašībām un vajadzībām, kā arī skaidros atšķirību starp šķirni un krosu.

Sadarbībā ar "Tautas putnkopju biedrību" tapušajā izstādē būs apskatāmas ap 30 dējējvistu, gaļas, dekoratīvo pundurvistiņu un citas šķirnes, kā arī cukurvistiņas un krūpiņi, kas Latvijā ir sen audzētas, bet vēl nereģistrētas šķirnes.

Izstādē būs apskatāmas gan lielas, gan mazas vistas dažādās krāsās, sprogainas, pūkainas, ar spalvainām kājām, dažādām sekstes formām un bārdām.

Varēs aplūkot arī Latvijas baložu audzētāju selekcionētās baložu šķirnes.

Izstādē piedalīsies un konsultācijas sniegs "Tautas putnkopju biedrības" biedri un citi putnkopji no Bauskas, Ķekavas, Ogres, Cēsu, Madonas un citiem novadiem. Pārstāvētas būs arī mājputnu apskates saimniecība "Caunītes" un šķirnes mājputnu saimniecība "Rudeņi", kā arī mājputnu mājiņu ražotājs "CipCip".

RFS UEFA Eiropas līgā spēlē neizšķirti ar vienu no turnīra favorītēm Galatasaray

RFS ceturtdien Rīgā UEFA Eiropas līgā spēlēja neizšķirti ar vienu no turnīra favorītēm Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray".

RFS un "Galatasaray" cīņa beidzās ar rezultātu 2:2 (1:2).

Sākumā vairāk uzbruka Turcijas klubs, bet pēc spēlētām piecām minūtē...

Kādreizējais «Ventspils» futbolists Žigajevs: Pēc iekļūšanas Eiropas līgā sākumā neaptvērām, ko esam izdarījuši
Pagājuši 15 gadi, kopš kāds Latvijas futbola klubs pirmo reizi iekļuva Eiropas līgas pamatturnīrā. Toreiz, 2009. gadā, to izdarīja FK "Ventspils", kura sastāvā spēlēja kādreizējais kluba un Latvijas izlases spēlētājs, tagad 1. līgas kluba "Leevon/PPK" ...
Svinot Kordiriģēšanas katedras 80. jubileju, izdod Jāzepa Vītola 1987. gada kordziesmu albumu digitālā formātā
Atzīmējot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Kordiriģēšanas katedras 80. dzimšanas dienu, klajā nāk digitalizēti Jāzepa Vītola kordziesmu vēsturiskie skaņu ieraksti, informēja akadēmijas pārstāvji. 


Komentāri