lv
m6OHa2Dckt3WFDhwvwBAGQKSZkF5aB7WfQJbwRsX
4216731

Nākamgad tiks meklētas iespējas mazināt valsts pārvaldes tēriņus par 5%

Nākamgad tiks meklētas iespējas mazināt valsts pārvaldes tēriņus par 5%

Nākamgad tiks meklētas iespējas mazināt valsts pārvaldes tēriņus par 5%, pirmdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), atbildot uz Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) izteikto aicinājumu.

Tāpat Siliņa sacīja, ka atbilstoši LDDK aicinājumam nākamgad tiks strādāts pie tā, lai vairākām ministrijām īstenotu tēriņu samazināšanas pasākumus, tostarp īstenotu nulles budžeta pieeju.

Premjere skaidroja, ka šāda vēlme bijusi jau šogad, bet tas izdevies tikai Klimata un enerģētikas ministrijai, kura ir jauna ministrija. "Uzreiz to paveikt nevar," sacīja Siliņa.

Viņa norādīja, ka tiks meklētas arī citas iespējas izdevumu samazināšanai.

Siliņa sacīja, ka valdība nav gatava samazināt tēriņus aizsardzības nozarei, bet vienlaikus skatīsies, kā nozare šos piešķirtos līdzekļus tērē.

Tāpat tikšot meklētas iespējas valsts kapitālsabiedrību padomju skaita samazināšanai, pārskatīti to atalgojuma principi. Plānots arī pārskatīt komandējumu naudas, iespējams, atceļot 30% piemaksas par ārvalstu komandējumiem. Vienlaikus premjere uzsvēra, ka medicīna nepārtraukti būs valdības darba kārtībā, meklējot iespējas piešķirt papildu līdzekļus.

Siliņa uzsvēra, ka "šis ir krīzes laiks, un šis ir krīzes budžets". Premjere skaidroja, ka šo krīzi radījis karš Ukrainā, kā arī tas, ka Eiropas Centrālās bankas (ECB) pretinflācijas pasākumi nobremzējuši Rietumeiropas ekonomikas, līdz ar to Latvijas eksporta tirgos valda stagnācija.

Ašeradens: pavasarī draud daudz nopietnāki izdevumu samazinājumi

Ja neizdotos nākamā gada budžetu izveidot un pieņemt šoruden, tad pavasarī jaunai valdībai tas būtu jāveido ar daudz nopietnākiem izdevumu samazinājumiiem, pirmdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē sacīja finanšu ministrs Arvils Aš...

Elektroniskās rindas uz robežas plāno ieviest 2025.gadā

VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) sešu mēnešu laikā pēc projekta realizācijas sākšanas Latvijā ieviesīs elektronisko rindu visās ārējās sauszemes robežas autoceļu robežšķērsošanas vietās, kas sāks darboties 2025.gada pirmā cetur...

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, sestdien, 28.septembrī, valstī sākās meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.



Komentāri