lv
4ttFhGaH20dzuryygn3kmKjCnmCGLLSRyUzs4vaa
4186180

Parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas un Kalifornijas uzņēmējiem

Parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas un Kalifornijas uzņēmējiem

Ekonomikas ministrijas (EM) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētās tirdzniecības misijas laikā ASV parakstīs sadarbības memorands starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Kalifornijas štata Draudzības komiteju ("California State Friendship Committee").

Memoranda mērķis ir izveidot elastīgu sadarbības ietvaru, lai sekmētu sadarbību tirdzniecības un investīciju piesaistes jomā.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis pēc memoranda parakstīšanas uzsvēra, ka šāda vienošanās ir labs pamats turpmāko saišu veidošanā.

Memoranda parakstīšanā piedalījās arī Kalifornijas pavalsts finanšu ministre Fiona Ma un ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Valainis norāda, ka šāda sadarbības līguma parakstīšana apliecina to, ka arī politiskā līmenī tiek plašāk atvērtas durvis Latvijas un Kalifornijas uzņēmēju sadarbībai. "Tas ir būtiski, jo Kalifornijā ir bāzētās tādas tehnoloģiju kompānijas kā "Microsoft", "Google", "Meta", "Groq", "OpenAI" un citas, ar kurām Latvijas uzņēmēji tikās, prezentēja savus piedāvājumus un pārrunāja sadarbības iespējas," atzīmē ministrs.

ASV tehnoloģiju nozares uzņēmumu vadības pārstāvji izcēla Eiropas Savienības (ES) regulējuma izaicinājumus, kas līdz šim ir bremzējuši viņu ienākšanu Eiropā plašākā mērogā. Šajā ziņā Latvijas iecere par mākslīgā intelekta izcilības centra izveidi varētu kalpot kā priekšnoteikums starptautisko partneru piesaistei. Šī centra mērķis būs veicināt jaunu talantu izglītību, attīstīt mākslīgā intelekta risinājumus vietējā līmenī, kuri celtu uzņēmumu starptautisko konkurētspēju, kā arī veidot starptautiskus sadarbības tīklus ar pasaules līderiem.

LIAA direktors Raivis Bremšmits akcentē, ka tikšanās ar Silīcija ielejā strādājošajiem uzņēmumiem devusi pārliecību, ka daudzas Latvijas kompānijas jau var strādāt šajā līmenī.

Tirdzniecības misija turpināsies Denvērā, kur līdz otrdienai, 24.septembrim, ieplānotas dažādas tikšanās gan investīciju piesaistes, gan eksporta veicināšana jomā.

Siliņa sasauc kārtējo Rail Baltica īstenošanas tematiskās komitejas sēdi

Tematiskās komitejas sēdē nozaru ministriju pārstāvji kopā ar Rail Baltica projekta ieviesējiem iepazīsies ar priekšlikumu Rail Baltica ieviešanas scenārijam.

Otrdien, 24.septembrī, notiks Rail Baltica projekta īstenošanas tematiskās komitejas (turpmāk ...

Latvija finanšu tirgos aizņēmusies 600 miljonus eiro

Latvija starptautiskajos finanšu tirgos pagājušajā nedēļā aizņēmusies 600 miljonus eiro, liecina Valsts kases publiskotā informācija.

Valsts kase otrdien, 17.septembrī, Latvijas vārdā starptautiskajos finanšu tirgos emitējusi septiņu gadu eiroobligācija...

Bija jāiemācās noticēt sev! Jāņa Aišpura mūzikas ceļš – no nopietna hobija līdz maizes darbam
"Mūzika vienmēr bija ļoti nopietns hobijs, bet nekad nebija pieļauta doma, ka tā varētu būt mana profesija," Latvijas Radio raidījumā "Monopols" stāsta Jānis Aišpurs, kurš tikai pēc 30 gadu vecuma apzinājās un noticēja, ka spēj būt profesionāls mūziķis.


Komentāri