lv
h1m9uEEzkcKtzfFyc5K9BgDUvIRNU9PoKYIlsG8H
4185995

Siliņa sasauc kārtējo Rail Baltica īstenošanas tematiskās komitejas sēdi

Siliņa sasauc kārtējo Rail Baltica īstenošanas tematiskās komitejas sēdi

Tematiskās komitejas sēdē nozaru ministriju pārstāvji kopā ar Rail Baltica projekta ieviesējiem iepazīsies ar priekšlikumu Rail Baltica ieviešanas scenārijam.

Otrdien, 24.septembrī, notiks Rail Baltica projekta īstenošanas tematiskās komitejas (turpmāk - Tematiskā komiteja) trešā sēde, kurā izskatīs priekšlikumu Rail Baltica ieviešanas scenārijam, kā arī Rail Baltica projekta finansēšanas stratēģiju.

Tematiskās komitejas sēdē nozaru ministriju pārstāvji kopā ar Rail Baltica projekta ieviesējiem iepazīsies ar priekšlikumu Rail Baltica ieviešanas scenārijam, ko izstrādājusi Satiksmes ministrijas (SM) izveidotā Tehniskā darba grupa, kurā piedalās pārstāvji no RB Rail AS, SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" un VAS "Latvijas dzelzceļš". Priekšlikumā piedāvāts noteikt dzelzceļa pamattrases būvniecības prioritātes, paredzot projekta pakāpenisku īstenošanu un veidojot sinerģiju ar esošo dzelzceļa infrastruktūru.

Rail Baltica pārrobežu savienojuma izbūvi plānots sākt no dienvidu posma Latvijas/Lietuvas robeža - Misa, tālāk virzoties uz Salaspili un tālāk uz Latvijas/Igaunijas robežu. Pirms projekta pirmās kārtas pabeigšanas iecerēts nodot ekspluatācijā Rīgas Centrālo pasažieru staciju (RCS) un pasažieru staciju RIX Rīgas lidostā (RIX), savienojot tās ar esošo dzelzceļa infrastruktūru. Šo risinājumu plānots īstenot vienlaikus ar 1520 mm infrastruktūras modernizāciju dzelzceļa līnijā Imanta-RCS-Salaspils-Ogre. Savukārt Rail Baltica Rīgas loka 1435mm savienojuma izbūvi ierosināts sākt no Misas virzienā uz RIX.

Lai nodrošinātu efektīvu starpnozaru jautājumu koordināciju, uz Tematiskās komitejas sēdi aicināta Finanšu ministrijas, Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas, Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Klimata un enerģētikas ministrijas, Aizsardzības ministrijas un Ekonomikas ministrijas politiskā vadība - ministri vai viņu prombūtnes gadījumā ministriju parlamentārie sekretāri, kā arī projekta ieviesējinstitūciju pārstāvji.

Latvija finanšu tirgos aizņēmusies 600 miljonus eiro

Latvija starptautiskajos finanšu tirgos pagājušajā nedēļā aizņēmusies 600 miljonus eiro, liecina Valsts kases publiskotā informācija.

Valsts kase otrdien, 17.septembrī, Latvijas vārdā starptautiskajos finanšu tirgos emitējusi septiņu gadu eiroobligācija...

Bija jāiemācās noticēt sev! Jāņa Aišpura mūzikas ceļš – no nopietna hobija līdz maizes darbam
"Mūzika vienmēr bija ļoti nopietns hobijs, bet nekad nebija pieļauta doma, ka tā varētu būt mana profesija," Latvijas Radio raidījumā "Monopols" stāsta Jānis Aišpurs, kurš tikai pēc 30 gadu vecuma apzinājās un noticēja, ka spēj būt profesionāls mūziķis.
Arodbiedrība rīko ārkārtas sēdi un aicina ministrus un deputātus

Skolotāju arodbiedrība gatavojas jauniem protestiem?

"Nesagaidot no politikas veidotājiem konkrētu atbildi par to, vai tiks pildīta spēkā esošā Izglītības likuma norma par pedagogu darba samaksas pieaugumu nākamajā gadā, kā arī valdības noteikumi "Par...



Komentāri