lv
CC5y1WZkf26HAb0azUTe5G6Ryw1DvUIb7O7htloF
4185622

Arodbiedrība rīko ārkārtas sēdi un aicina ministrus un deputātus

Arodbiedrība rīko ārkārtas sēdi un aicina ministrus un deputātus

Skolotāju arodbiedrība gatavojas jauniem protestiem?

"Nesagaidot no politikas veidotājiem konkrētu atbildi par to, vai tiks pildīta spēkā esošā Izglītības likuma norma par pedagogu darba samaksas pieaugumu nākamajā gadā, kā arī valdības noteikumi "Par pedagogu zemākās darba samaksas likmes pieauguma grafiku laikposmam no 2023.gada 1.septembra līdz 2025.gada 31.decembrim", Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicinājusi politiķus piedalīties LIZDA Padomes ārkārtas sēdē. Jāatgādina, ka Ministru kabineta un Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēžu laikā vairākkārtīgi esam lūguši sniegt atbildi uz jautājumu, vai attiecībā uz pedagogu darba samaksas noteikšanu 2025.gadā tiks ievērota spēkā esošā likumdošana", - ziņo LIZDA.

Lai konstruktīva sociālā dialoga ietvaros diskutētu par radušos situāciju un lai sniegtu izsmeļošu skaidrojumu par valsts budžeta veidošanās gaitu, LIZDA Padomes ārkārtas sēdē piedalīsies:

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša;

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens;

Kultūras ministre Agnese Lāce;

Saeimas frakcijas JAUNĀ VIENOTĪBA deputāte, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre;

Saeimas frakcijas "Nacionālā apvienība" priekšsēdētāja vietniece, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāte Ilze Indriksone;

Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis;

Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputāte, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija priekšsēdētājas biedre Līga Kļaviņa.

Aiztur vienu no zināmākajiem organizētās noziedzības līderiem Latvijā (VIDEO)

Šomēnes Latvijas policija sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem, tostarp Spānijas Nacionālo policiju, aizturējusi vienu no zināmākajiem Latvijas organizētās noziedzības līderiem un vairākus viņa organizētās noziedzīgās grupas dalībniekus, informē Valsts polic...

44% iedzīvotāju atbalsta LMT un Tet pārņemšanu pilnīgā valsts kontrolē

Jau ziņots, ka 11.septembrī klātienē sākušās Latvijas valsts un Zviedrijas uzņēmuma "Telia" sarunas par komunikāciju uzņēmumu LMT un "Tet" nākotni, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Latvijā 35% iedzīvotāju pilnīgi vai daļēji atbalsta mobilo sakaru u...

Šodien notiks viesmīlības nozares meistarklases (+VIDEO)

Veicina tūrisma izaugsmi un inovācijas.

Tūrisma konferencē "Tūrisma attīstības recepte: kā padarīt to garšīgu?" 25.septembrī nozares eksperti pasniegs pedagogiem meistarklases par aktuālajām zināšanām un prasmēm viesmīlības nozarē.

Meistarklašu ietvaros...



Komentāri