lv
h1j2M9ZAYDWsazpLdqlmaGm7nqKQux3Ccitzn7Ad
4165476

Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Priekšlikums grozījumiem Pašvaldības domes vēlēšanu likumā paredzēja nākamā gada pašvaldību vēlēšanās noteikt pārejas periodu, nosakot, ka vēlēšanu saraksti jāiesniedz ne vēlāk kā 100 dienas pirms pašvaldību vēlēšanām jeb 27.februārī.

Patlaban likums nosaka, ka vēlēšanu saraksti ir jāiesniedz ne vēlāk kā 60 dienas jeb divus mēnešus pirms vēlēšanām.

Pret ieceri iebilda valdību veidojošās partijas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Jaunā vienotība" (JV). Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) sacīja, ka kādreiz Latvijā bija 119 pašvaldības, bet tagad ir 42, tāpēc teikt, ka darba apjoms vēlēšanu iecirkņiem ir palielinājis, nav korekti. Viņas vērtējumā, divi mēneši ir optimāls laiks, lai iesniegtu sarakstus, jo mazākās pašvaldībās bieži vien vēlēšanu saraksti topot pēdējā brīdī.

Deputāts Gatis Liepiņš, paužot JV viedokli, sacīja, frakcija ir kategoriski pret "spēles noteikumu maiņu" pusgadu pirms plānotā sarakstu iesniegšanas termiņa. JV ieskatā, piedāvātais termiņš ir nesamērīgs slogs partijām.

Savukārt opozīcijas deputāti Uģis Mitrevics (NA) un Andrejs Ceļapīters akcentēja, ka tas būtu ieguvums sabiedrībai, jo iedzīvotāji būtu vairāk un laicīgāk informēti par partiju piedāvājumu.

Opozīcijas deputāte Ilze Stobova frakcijas vārdā pauda, ka partijai "Latvija pirmajā vietā" nebūtu problēmu pielāgoties izmaiņām, jo partija gatavojoties vēlēšanām ļoti laicīgi, taču deputāte balsojumā balsoja pret ieceri.

Kaldina jaunos medaļniekus un saliedē vecākus. Jaunolainē kuplo Lauras Skujiņas cīņas klubs
Pirms desmit gadiem Laura Skujiņa guva cīkstones gaitās lielākos panākumus – izcīnīja bronzas medaļu gan Eiropas, gan pasaules čempionātā. Pēc smaga savainojuma viņa atgriezās lielajā sportā, lai piepildītu sapni par olimpiskajām spēlēm, tomēr ne uz Ri...
Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Saeima ceturtdien, 19.septembrī, galīgajā lasījumā lems par groz...

Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Konkursa otrajā kārtā uz valdes priekšsēdē...



Komentāri