lv
2ogIJMDtluYHP6xSp90RSezAJCcw4xkfW4HPBbsi
4165287

Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Konkursa otrajā kārtā uz valdes priekšsēdētāja amatu pretendē pieci kandidāti, uz valdes locekļa amatu programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos - četri kandidāti, uz valdes locekļa amatu finanšu pārvaldības jautājumos - pieci kandidāti, uz valdes locekļa amatu tehnoloģiju pārvaldības jautājumos - četri kandidāti un uz valdes locekļa amatu personāla pārvaldības jautājumos - arī četri kandidāti.

Kā norāda SEPLP, viens pretendents savu kandidatūru izvirzījis uz divām amata pozīcijām - valdes priekšsēdētāju un valdes locekli tehnoloģiju pārvaldības jautājumos.

SEPLP norāda, ka jaunajai valdei būs jāīsteno viens no nozīmīgākajiem procesiem sabiedriskā medija vēsturē - jānodrošina VSIA "Latvijas Televīzija" un VSIA "Latvijas Radio" veiksmīga saplūšana, lai izveidotu spēcīgāku un labāk nodrošinātu sabiedriskā medija uzņēmumu kvalitatīva un mūsdienīga satura attīstībai.

Pavisam konkursā bija pieteikušies 78 kandidāti.

Valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam - 10 100 eiro apmērā.

Noteiktais atalgojums radījis sašutumu Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča, kā arī koalīcijas politiķu vidū, atzīstot, ka tas nav samērīgs.

Prezidents, saistībā ar LSM valdes locekļu sastāvu un algas apmēru, iesniedzis grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kas paredz uz laiku apturēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu.

Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM parlamentārā sekretāre Dace Melbārde (JV) otrdien tikās ar ASV Attīstības sadarbības aģentūras administratores vietnieci Eiropas un...

Rīgā uzstādīs desmit kāju balstus velobraucējiem

Tuvākajā laikā Rīgā plānots papildināt veloinfrastruktūras aprīkojumu, uzstādot desmit jaunus kāju balstus pie jau esošiem veloceļiem.

Pirmais kāju balsts Rīgā tika uzstādīts 2014.gadā, ko rīdziniekiem un pilsētas viesiem uzdāvināja "Latvijas Riteņbrauc...

Latvijā palielinās vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo darba stāžu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien konceptuāli atbalstīja grozījumus pensiju likumā, kas nosaka, ka Latvijā nedzīvojošajiem, bet pensiju saņemt tiesīgajiem pilsoņiem apdrošināšanas stāža periodam Latvijā būs jābūt vismaz 20 gadiem, sākot a...



Komentāri