lv
Sf9q2hy4NQJgzBlIfGHUbjpXnPRN6JWu4BZmBhpd
4165103

Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM parlamentārā sekretāre Dace Melbārde (JV) otrdien tikās ar ASV Attīstības sadarbības aģentūras administratores vietnieci Eiropas un Eirāzijas jautājumos Erīnu Makkī.

Tikšanās laikā Melbārde un Makkī pauda gandarījumu par 25.jūlijā Vašingtonā, ASV, parakstīto saprašanās memorandu starp ĀM un ASV Attīstības sadarbības aģentūru par digitālās transformācijas veicināšanu partnervalstīs.

Memoranda mērķis ir veicināt ciešāku Latvijas un ASV sadarbību, sniedzot atbalstu digitalizācijas jautājumos partnervalstīm, jo īpaši Eiropas Savienības Austrumu partnerības, Centrālāzijas un Āfrikas valstīm. Amatpersonas pārrunāja arī turpmāko sadarbību Moldovā.

Makkī uzteica Latvijas vēstniecības Moldovā un USAID sadarbību kā izcilu piemēru veiksmīgai starptautiskajai partnerībai, kas var kalpot par paraugu citām valstīm, veicinot ilgtspējīgu attīstību un modernizāciju reģionā.

Rīgā uzstādīs desmit kāju balstus velobraucējiem

Tuvākajā laikā Rīgā plānots papildināt veloinfrastruktūras aprīkojumu, uzstādot desmit jaunus kāju balstus pie jau esošiem veloceļiem.

Pirmais kāju balsts Rīgā tika uzstādīts 2014.gadā, ko rīdziniekiem un pilsētas viesiem uzdāvināja "Latvijas Riteņbrauc...

Latvijā palielinās vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo darba stāžu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien konceptuāli atbalstīja grozījumus pensiju likumā, kas nosaka, ka Latvijā nedzīvojošajiem, bet pensiju saņemt tiesīgajiem pilsoņiem apdrošināšanas stāža periodam Latvijā būs jābūt vismaz 20 gadiem, sākot a...

2024.gada makroekonomiskais liktenis jau ir izšķirts

Latvijas ekonomika pāriet no algu un cenu spirāles uz mierīgāku pārmaiņu režīmu, secināts Luminor ekonomikas apskatā, ko šodien prezentēja Luminor bankas galvenais ekonomists Pēteris Strautiņš.

Laiks kopš 2021.gada vidus bijis kā vāveres ritenis - izmak...



Komentāri