lv
moEaOwAA2AguowEd2usWL8cw0uJQmZ6wYLnH3Z4n
4128622

Pagarina pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā

Pagarina pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā

Valdība otrdien nolēma līdz 31.decembrim pagarināt pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā.

Patlaban šāds režīms noteikts līdz 12.septembrim, un to ierosināts pagarināt līdz decembrim.

Iekšlietu ministrijas vērtējumā, šāds lēmums bija jāpieņem, "ņemot vērā konstatēto nesamērīgi lielo Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās mēģinājumu gadījumu skaitu".

Pastiprinātās kontroles režīms būs noteikts Ludzā un Ludzas novada pagastos, Krāslavā un novada pagastos, Augšdaugavas novadā, Daugavpilī un Rēzeknes novada Kaunatas pagastā.

Šogad no robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 4210 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 16 cilvēki.

Pērn rudenī vidēji dienā tika novērsti ap 100 cilvēku mēģinājumi iekļūt Latvijā, bet pēc tam vairākus mēnešus šis skaits bija būtiski sarucis un nedēļām ilgi netika konstatēts neviens mēģinājums nelikumīgi šķērsot robežu. Šogad 10.janvārī tika konstatēti šogad pirmie mēģinājumi nelegāli iekļūt Latvijā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) vasaras izskaņā žurnālistiem pauda, ka patlaban nelegālās imigrācijas spiediens starp Baltijas valstīm un Poliju ir izlīdzinājies un zināmā mērā jau kļūst lielāks tieši uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Nelegālo imigrantu pārvadāšana ir ienesīgs bizness, līdz ar to Krievijas un Baltkrievijas puses dienestu rīcība ir apzināta, piemēram, jau savlaicīgi gatavojot un novirzot uz robežu šādas personas, viņš teica. Tāpat nelegālo imigrantu profils ir pamainījies un tagad vairumā tie ir vīrieši spēka gados, piebilda ministrs.

Ministrs nenoliedza, ka pilnībā visu robežu nav iespējams izkontrolēt nevienā pasaules valstī, tāpēc daļai imigrantu tomēr izdodas to šķērsot. Ņemot vērā minēto, Latvijai ir jāturpina investēt optiskajos kabeļos viedās robežas izveidē, jo tas ļautu ātrāk reaģēt uz nelegāliem robežšķērsošanas gadījumiem. Patlaban process ir sācies un to paredzēts noslēgt nākamgad.

Siliņa: mūsu spējas identificēt ielidojušus dronus ir ierobežotas

Latvijas spējas identificēt Latvijas teritorijā ielidojušus dronus ir ierobežotas, žurnālistiem otrdien atzina Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa atgādināja, ka otrdien Nacionālā drošības padomē (NDP) pārrunāta efektīvāka pretdarbība bezpilota ...

Aicina pieteikties konkursam „Gada koks 2024”

Konkursu „Gada koks 2024” Latvijas Mežu sertifikācijas padome un Latvijas Meža īpašnieku biedrība organizē kopš 2021.gada, lai apzinātu un iepazītu kokus ar aizraujošiem stāstiem, iespaidīgiem un ne tik iespaidīgiem izmēriem un – ga...

Rojā ūdens temperatūra noslīdējusi zem desmit grādiem

Vējam ilgstoši pūšot no dienvidiem, dienvidaustrumiem, daļā Latvijas piekrastes pazeminājusies ūdens temperatūra jūrā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Viszemāk tā noslīdējusi Rojas ostā, kur otrdienas rītā ūdens atdzisi...



Komentāri