lv
CCXGxMkUPAWPG6qgyrMD8ABmxIHduye9W0UvrHYR
4124452

Mieriņa mierina: ja Krievijas drons apdraudētu valsts drošību, NBS būtu rīkojies

Mieriņa mierina: ja Krievijas drons apdraudētu valsts drošību, NBS būtu rīkojies

a Latvijā ielidojušais Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts apdraudētu valsts drošību, nepieciešamības gadījumā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) būtu veikuši "nepieciešamās darbības atbilstoši procedūrām", pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Pēc Saeimas priekšsēdētājas vārdiem, šoreiz valsts drošības interesēs bija svarīgi monitorēt šī bezpilota lidaparāta lidojuma virzienu un trajektoriju. Mieriņa uzsvēra, ka situācija tika kontrolēta - NBS bija konstatējuši bezpilota lidaparāta nonākšanu Latvijā, monitorēja tā kustību un konstatēja nokrišanas vietu.

Vienlaikus Mieriņa uzslavēja iedzīvotāju rīcību, informējot atbildīgās institūcijas par novēroto kustību un ziņojot par lidaparāta nokrišanas vietu. "Uzskatu, ka sabiedrības vērībai un pastiprinātai uzmanībai ir pamats, katram valsts pilsonim ir aktīvi jāiesaistās valsts sargāšanā," norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Latvijai ir jāturpina stiprināt pretgaisa aizsardzību, kā arī kopā ar NATO partneriem jāstiprina ārējās robežas aizsardzību, tajā skaitā aktualizējot to, ka šāda dronu kustība aizvien aktīvāk tiek novērota arī citās NATO dalībvalstīs, akcentēja Mieriņa.

Sestdien Latvijā no Baltkrievijas ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts, informēja Aizsardzības ministrijā.

Pēc Latvijas aizsardzības resora vēstītā, sākotnēja informācija liecinot, ka objektam Latvijā nav bijis "naidīgu mērķu", savukārt Baltkrievijas aktīvistu monitoringa organizācija "Belaruski Hajun" neizslēdza, ka Latvijas austrumos nogāzies "Shahed" tipa drons, kas sestdienas rītā lidojis pāri Baltkrievijas teritorijai.

Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par dronu incidentiem notiks diskusija NATO

Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par "dronu incidentiem" notiks diskusija NATO augstākajā līmenī, intervijā TV24 sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Komentējot situāciju ar Rēzeknes novadā nokritušo bezpilota lidaparātu, Valsts prezidents norādīj...

Latvijā nokritušais Krievijas drons bija aprīkots ar sprāgstvielu

Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokritušais Krievijas drons bija ar sprāgstvielu aprīkots "Shahed" tipa drons, preses konferencē pirmdien paziņoja Nacionālo bruņoto spēku vadība.

Drons ticis deaktivizēts un pašlaik notiek padziļināta tā analīze.

Visa...

Latvijas Banka rosina noteikt standartu klientam saprotamākiem apdrošināšanas līgumiem
Jūlija vētra un plūdi izgaismoja, ka nereti apdrošināšanas klienti nav pilnībā informēti par apdrošināšanas pakalpojumiem, tāpēc Latvijas Banka tagad rosina izmaiņas normatīvajos aktos, lai apdrošinājuma ņēmēji varētu labāk izprast līgumu nosacījumus u...


Komentāri