lv
gZob2mEjncGCdtYwYPJyuSCqSESmrCuVwUbqM6Hf
4123525

Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pasākums notiks ap plkst.23, īsi pēc tam, kad sportisti būs ielidojuši no Francijas.

Sportisti atgriezīsies Latvijā ar vairākām godalgām. Pasākumā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Paralimpiskās kustības Latvijā patronese Andra Levite, kā arī Ķekavas un Siguldas pašvaldību pārstāvji, atbalstītāji un citi viesi.

Parīzes paralimpiskās spēles norisinājās no 28.augusta līdz 8.septembrim un tajās sacentās aptuveni 4400 parasportisti no 186 valstu paralimpiskajām komitejām.

Divas zelta godalgas Parīzes paralimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par paralimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēja Apinis, Krūmiņa Emīls Dzilna un Raivo Maksims (visi - vieglatlētika), Oskars Gailišs (riteņbraukšana), Jurijs Semjonovs (peldēšana), Margita Kanopka (šaušana) un Snikus (paralimpiskā iejāde).

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.

Dabas muzejs aicina uz sēņu parādi (+VIDEO)

Visiem interesentiem būs iespēja saņemt konsultācijas par dažādām sugām.

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 11. līdz 15. septembrim būs apskatāma „Lielā sēņu izstāde 2024”. Vienmēr ļoti gaidīta un apmeklētāju iemīļota, šajā rudenī Lielā sēņu izstāde p...

Prasība pārtikas produktiem obligāti norādīt izcelsmes valsti rada lielu slogu

Jaunā prasība pārtikas produktiem obligāti norādīt izcelsmes valsti tirgotājiem sagādā lielu slogu un investīcijas, aģentūrai LETA atzina aptaujātie mazumtirgotāji.

Mazumtirgotāja SIA "Rimi Latvija" pārstāvji aģentūrai LETA atzīmēja, ka "Rimi" atbalsta ...

LTV ir mierā ar SEPLP lēmumu uzdot visu LTV7 saturu nodrošināt valsts valodā

Lēmums no nākamā gada visu LTV7 saturu nodrošināt tikai valsts valodā ir pieņemts kopīgās diskusijās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP), izvērtējot lineārā kanāla auditorijas sasniedzamības datus, aģentūrai LETA norāda Latv...



Komentāri