lv
STMbLcFhRMGttbtJrkpTWyI3xympUPrURz3mJtpE
4123336

LTV ir mierā ar SEPLP lēmumu uzdot visu LTV7 saturu nodrošināt valsts valodā

LTV ir mierā ar SEPLP lēmumu uzdot visu LTV7 saturu nodrošināt valsts valodā

Lēmums no nākamā gada visu LTV7 saturu nodrošināt tikai valsts valodā ir pieņemts kopīgās diskusijās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP), izvērtējot lineārā kanāla auditorijas sasniedzamības datus, aģentūrai LETA norāda Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāve Anita Jansone.

Jansone atzīmē, ka ziņu raidījums "Šovakar. LSM+ ziņas" ir vienīgais LTV regulārais raidījums krievu valodā.

LTV norāda, ka auditorijas sasniedzamības dati gan joprojām apliecina stabili pieaugošu pieprasījumu pēc "LSM+" satura internetā - portālā un sociālajos medijos. Tāpēc arī turpmāk šie kanāli būs būtiskākie mazākumtautību uzrunāšanai.

Tāpat LTV atzīmē, ka "LSM+" turpina darbu, piedāvājot auditorijai saturu angļu, krievu, ukraiņu, baltkrievu un poļu valodā.

LTV norāda, ka televīzijas mērķis un uzdevums joprojām ir nodrošināt efektīvu un mērķtiecīgu komunikāciju ar cittautiešiem, tai skaitā Latvijas mazākumtautību auditoriju, noturēt to Latvijas informatīvajā telpā, ātri un ērti sniedzot uzticamu un daudzveidīgu informāciju, tāpēc šobrīd neesot iemesla lemt par izmaiņām "LSM+" darbībā.

Kā ziņots, SEPLP ceturtdien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā.

Izmaiņas tiks nofiksētas arī sabiedriskajā pasūtījumā, norādīja padomes loceklis Jānis Eglītis. Līdz šim sabiedriskajā pasūtījumā tika iekļauti arī raidījumi krievu valodā.

Būtiski palielināsies ieejas biļešu cenas Brīvdabas muzejā

No šodienas stājas spēkā jaunais Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja maksas pakalpojumu cenrādis, kas paredz būtisku ieejas biļešu cenu palielinājumu.

Jaunais cenrādis paredz, ka pieaugušajiem viens muzeja apmeklējums vasarās maksās 8 eiro, pensionār...

Sabiedrisko mediju akcijā Ukrainas atbalstam saziedoti 334 733 eiro
Sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un portāla LSM.lv - sadarbībā ar "Ziedot.lv" rīkotajā labdarības akcijā Ukrainas atbalstam trīs nedēļu laikā saziedoti 334 733 eiro, par to LTV raidījumā "Rīta panorāma" informēja akcijas rīkotā...
Aizvien pieaug to cilvēku skaits, kuri jau pārsnieguši 80 gadu slieksni (+VIDEO)

Aktīvās ilgmūžības noslēpumi: aptaujas rezultāti un ekspertu konsultācijas.

“Sirds veselība sākas ar audzināšanu. Mums ir jābūt paraugam saviem bērniem. Bērni ir uzņēmīgi un arī ļoti tieši – ja pareizi māca, kādā brīdī viņi labi uztver,” kardiolog...



Komentāri