lv
DgpHDgaGb48ayI8VFDoFa9I7xKxADvZZFk7XeOsC
4120178

Latvijā ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārais drons

Latvijā ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārais drons

Sestdien Rēzeknes novadā atrastas no Baltkrievijas ielidojuša Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāta atlūzas, informē Aizsardzības ministrija.

Saskaņā ar ministrijā pausto, sestdien Rēzeknes novadā ir nokritis krievu bezpilota lidaparāts. Pašlaik atbildīgie dienesti, tajā skaitā Valsts policija, turpina veikt izmeklēšanu par notikušā incidenta apstākļiem. Taču AM norāda, ka jau pēc pirmatnējiem datiem tas ir militārās nozīmes Krievijas bezpilota lidaparāts un, saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pieejamo informāciju, tas ielidojis Latvijas gaisa telpā no Baltkrievijas.

NBS rīkojas saskaņā ar noteiktajām procedūrām, tajā skaitā ir informēta NATO komandvadība. Par incidentu informētas atbildīgās valsts amatpersonas, tiesībsargājošās iestādes un reģiona NATO valstis.

NBS konstatēja bezpilota lidaparāta nonākšanu Latvijas teritorija, kā arī monitorēja tā kustību un konstatēja nokrišanas vietu, uzsver ministrijā. Situācijas izmeklēšana turpinās.

"Šī situācija ir kā apliecinājums, ka mums jāturpina uzsāktie darbi Latvijas austrumu robežas stiprināšanā, tostarp pretgaisa aizsardzības spēju attīstībā un elektroniskās karadarbības spējas, kas ļauj ierobežot dažāda pielietojuma bezpilota lidaparātu darbību," norāda aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Mākslinieks Andris Eglītis: Ir brīži, kad es ielienu viens pats mežā vai māla bedrē un gleznoju
"Ir brīži, kad es ielienu viens pats mežā vai māla bedrē un gleznoju, tad tur nav vietas citiem," intervijā LTV raidījumā "Kultūrdeva" saka mākslinieks Andris Eglītis, kura grandiozā izstāde "Daži iztēles matērijas satikšanās gadījumi" pašlaik aplūkoja...
Drošības politikas eksperte: Divu kara gadu laikā nav izgaisušas Eiropas bailes no eskalācijas
Eiropas lielvalstīs joprojām jācīnās ar bailēm no Krievijas eskalācijas draudiem un kodoldraudiem – divu kara gadu laikā tās nekur nav pazudušas, taču Ukrainas ieiešana Kurskas apgabalā ir apliecinājusi, ka Kremļa "sarkanās līnijas" ir mīts, kas izgais...
Rosina domāt par neformāliem pasākumiem ukraiņu bērnu latviešu valodas apguvei

Būtiski nodrošināt neformālus atbalsta pasākumus latviešu valodas apguvei ukraiņu bērniem, pauda Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) Saliedētības pasākumu koordinācijas departamenta direktore Kristīne Kļukoviča.

Kļukoviča norāda, ka iesaiste izglītības...



Komentāri