lv
RKTKIIF6i86ZiT5wuyL9ifdk5ogM8t7l6OqW9W0n
4102442

Valstij šogad būtu jāizmanto iespēja ieviest bankām virspeļņas nodokli

Valstij šogad būtu jāizmanto iespēja ieviest bankām virspeļņas nodokli

Valstij šogad būtu jāizmanto iespēja ieviest bankām virspeļņas nodokli, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Viņš norādīja, ka atbalsta virspeļņas nodokļa ieviešanu bankām. "Valstij ir vajadzīga nauda drošībai un banku sektors šajā brīdī, manuprāt, tiešām ir viena no izvēlēm, kur šo naudu var paņemt," teica Kazāks.

Latvijas Bankas prezidents arī atzīmēja, ka bankām virspeļņas nodoklis būtu nosakāms uz dažiem gadiem, kamēr tām ir šāda virspeļņa, kā arī šo virspeļņas nodokli būtu jāsasaista ar kreditēšanas mērķi, proti, bankas, kuras neizpilda kreditēšanas mērķi, varētu maksāt nodokli pilnā apmērā, kamēr bankām, kuras izpilda kreditēšanas mērķi, maksājums būtu mazāks.

"Lēmums ir jāpieņem politiķiem, bet šogad, manuprāt, šī iespēja noteikti būtu jāizmanto," teica Kazāks.

Jau vēstīts, ka Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis iepriekš politiķu ideju par banku virspeļņas nodokli nodēvēja par "soda nodokli", nevis motivāciju vairāk iesaistīties kreditēšanā un katras bankas individuālo riska politiku pārskatīšanā.

Gribas maukt vēl tagad. Valstsvienības hokejisti olimpiskajā ceļā negrasās apstāties
Latvijas hokeja valstsvienība olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā četrās dienās aizvadīja trīs spēles un katrā no tām izcīnīja uzvaru, grupā nodrošinot vienīgo ceļazīmi uz Milānas spēlēm. Spēles pagāja vienā elpas vilcienā, un hokejisti pēc gūtā panākum...
Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā sasniedza dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Latvijas un Ukrainas duets, kas izsēts ar septīto numuru, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (7;2), ...

LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

LTV vienojusies ar UEFA par Latvijas izl...



Komentāri