lv
l7HDC6NfZUwefiFKRRJWK5pAleDOQix3n9Sk9lBU
4099585

FM: airBaltic pamatkapitāla samazināšana neietekmē 2025.gada budžetu

FM: airBaltic pamatkapitāla samazināšana neietekmē 2025.gada budžetu

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pamatkapitāla samazināšana neietekmē 2025.gada vispārējās valdības budžetu, pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Ministrijā skaidro, ka "airBaltic" pamatkapitāla samazināšana ir saistīta ar kapitālsabiedrības akciju struktūras vienkāršošanu un atbilstoši Eiropas kontu sistēmas metodoloģijai nav uzskatāma par darījumu starp valsti un kapitālsabiedrību, kā rezultātā pamatkapitāla samazināšana neietekmē vispārējās valdības budžeta deficītu un parādu.

Jau ziņots, ka "airBaltic" akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) vēlas piesaistīt aptuveni 300 miljonus eiro, otrdien preses konferencē sacīja "airBaltic" padomes priekšsēdētājs Klāvs Vasks.

Viņš norādīja, lai "airBaltic" realizētu visus biznesa plānā izvirzītos uzdevumus un mērķus, IPO procesā kompānija vēlas sasniegt mērķa summu aptuveni 300 miljonu eiro apmērā, papildus nepiesaistot valsts atbalstu.

Tāpat Vasks atzīmēja, ka summa, par kādu tiks samazināts "airBaltic" pamatkapitāls, proti, 571,293 miljoni eiro, izskatās liela, bet kapitāla apmērs nemaina uzņēmuma vērtību.

Arī aviokompānijas finanšu direktors Vitolds Jakovļevs skaidroja, ka pamatkapitāla samazināšana ir matemātisks process, kurā četru kategoriju akcijas ar atšķirīgām nominālvērtībām tiek pielīdzinātas zemākajai nominālvērtībai, proti, desmit centiem. Viņš uzsvēra, ka, izvēloties šādu risinājumu, akcionāriem procentuālā līdzdalība kompānijas kapitālā nemainīsies.

Informāciju par stratēģisko investoru pasākumā neatklāja, tomēr "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pēc investora paziņošanas sabiedrībai būs "pozitīvs pārsteigums".

Trešdien gaidāms saulains un karsts laiks

Trešdien Latvijā būs lielākoties saulains laiks un gaisa temperatūra pakāpsies nedaudz augstāk, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņi nav gaidāmi, naktī un no rīta vietām veidosies migla. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies...

Ukraiņu bēgļi saskaras ar atbalsta trūkumu, valodas problēmām un diskrimināciju

Ukraiņu bēgļi Latvijā saskaras ar atbalsta trūkumu bērniem, valodas problēmām un diskrimināciju, secināts Sabiedriskās politikas centra "Providus" pētījumā par Ukrainas iedzīvotājiem un to vajadzībām Latvijā.

Kā norāda "Providus", daļa Ukrainas civilied...

Rudenī Latvijā gaidāms straujāks elektroenerģijas cenu kāpums

Rudenī, līdz ar apkures sezonas tuvošanos, gaidāms arī straujāks elektroenerģijas cenu kāpums, prognozē energokompānija "Enefit".

"Enefit" apkopotā informācija liecina, ka augustā salīdzinājumā ar jūliju elektroenerģijas vidējā cena Latvijas reģionā paa...



Komentāri