lv
wOQP5HWWaCENVD5DmkDTSMBjGzLIp39xLEmteQuO
4095880

Lāce: Sabiedriskajiem medijiem ir uzdevums uzrunāt arī mazākumtautības

Lāce: Sabiedriskajiem medijiem ir uzdevums uzrunāt arī mazākumtautības

Latvijas sabiedriskajiem medijiem ir uzdevums uzrunāt arī valstī dzīvojošās mazākumtautības, intervijā aģentūrai LETA sacīja kultūras ministre Agnese Lāce (P), komentējot Nacionālajā drošības koncepcijā ietverto nosacījumu, ka no 2026.gada 1.janvāra sabiedrisko mediju saturs jāveido tikai latviešu valodā un valodās, kas ir piederīgas Eiropas kultūrtelpai.

Mediju politikas pamatnostādnēs ir skaidri definēts mērķis - stiprināt mediju vidi pamatā uz latviešu valodas bāzes, sacīja ministre.

Viņa arī pauda uzskatu, ka mediju nozare ilgstoši bija atstāta bez skaidras virzības un bez skaidriem uzstādītajiem mērķiem, izņemot "pēdējā brīdī" Nacionālās drošības koncepcijā iekļauto minēto teikumu.

Pēc Lāces teiktā, šobrīd Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) ir piedāvājusi risinājumu, kā īstenot Nacionālās drošības koncepcijā noteikto pēc būtības, - veidot vienotu informatīvo telpu, vienlaikus uzrunājot arī valstī dzīvojošās mazākumtautības. No 2026.gada 1.janvāra ir jāsāk strādāt jaunajai pieejai, kā tiek uzrunāts mazākumtautības sabiedriskajā medijā.

Tas būs SEPLP un apvienotā sabiedriskā medija jaunās valdes kopīgais uzdevums šo pieeju izveidot, norāda kultūras ministre. "Mēs redzam, ka jau notiek pārmaiņas, piemēram, vairs nav "Rus.lsm", bet ir "Lsm+", kurā daudz skaidrāk ir redzams, kādas vēl grupas šis medijs cenšas uzrunāt. Tās ir izmaiņas pēc būtības," uzsvēra Lāce.

Latvenergo: turpinājās elektrības un dabasgāzes cenu samazināšanās (+VIDEO)

Augusta beigās Baltijā ar Elektrum zīmolu elektroenerģiju ražo jau 14 saules parki ar kopējo jaudu teju 85 megavati.

Pirmajā pusgadā Latvenergo koncerns ir investējis 175 miljonus EUR, kas ir divreiz vairāk nekā pērn, mērķtiecīgi attīstot jaunus atjaunī...

Apinis kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu vicečempionu diska mešanā

Latvijas parasportists Aigars Apinis svētdien kļuva par Parīzes paralimpisko spēļu vicečempionu diska mešanas sacensībās F-52 medicīnas grupā, taču latvietim vēl ir iespēja izcīnīt arī zelta medaļu.

"Iesildoties jutu, ka kaut kam ir jābūt, bet sports ir...

Premjere: Zināšanas un prasmes ir galvenās panākumu atslēgas

Zināšanas un prasmes ir galvenās panākumu atslēgas, apsveikumā Latvijas pedagogiem, skolēniem, studentiem un vecākiem, sākoties jaunajam mācību gadam, pauž Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

"Zināšanas un prasmes, sava potenciāla izkopšana, uzņēmīgu...



Komentāri