lv
XYyOH13FWVf2MFBpLbltPUTXTImmCiGhPKi7ZQe1
4095877

Premjere: Zināšanas un prasmes ir galvenās panākumu atslēgas

Premjere: Zināšanas un prasmes ir galvenās panākumu atslēgas

Zināšanas un prasmes ir galvenās panākumu atslēgas, apsveikumā Latvijas pedagogiem, skolēniem, studentiem un vecākiem, sākoties jaunajam mācību gadam, pauž Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

"Zināšanas un prasmes, sava potenciāla izkopšana, uzņēmīgums un radošums ir galvenās panākumu atslēgas gan indivīdam, gan sabiedrībai, gan valstij, tāpēc izglītības loma ir milzīga," sacījusi politiķe, "izglītības iestāde nozīmē kopīgu darbu, kurā piedalāmies visi."

Pedagogiem premjere vēl gandarījumu par sava darba novērtējumu, kā arī "laimi, iedvesmojot un motivējot savus audzēkņus sasniegt aizvien labākus rezultātus gan mācībās, gan dzīvē". "Izglītības darbinieku devums vienlaikus veido bērnu un jauniešu akadēmiskās zināšanas un arī palīdz attīstīt viņu raksturu un dzīves prasmes. Paldies par šo neatlaidīgo sirdsdarbu un ieguldījumu Latvijas izaugsmē," paudusi Siliņa.

Skolēniem un studentiem viņa vēl "nostiprināt sevī patiesas vērtības" un attīstīt talantus un prasmes, ko likt lietā savas nākotnes un Latvijas labā. "Lai šis mācību gads atnes jaunus piedzīvojumus, kas pilnveido personību, un draudzības, kas ilgst visu mūžu," paudusi politiķe.

Savukārt vecākiem premjere vēl veicināt bērnu pārliecību par saviem spēkiem, sniedzot gan emocionālu, gan praktisku atbalstu, kad tas ir vajadzīgs.

"Lai jaunajā mācību gadā katram ir iespēja attīstīties un izjust piederību vidē, kurā viens otram dodam labāko," cer Siliņa.

Jaunajā mācību gadā skolas solos sēdīsies vairāk nekā 224 000 skolēnu

Jaunajā mācību gadā 481 pašvaldību un 75 privātās izglītības iestādēs 1.-12.klases skolas solos sēdīsies 224 322 skolēni, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotā informācija.

No viņiem 20 657 skolēni mācības sāks 1.klasē. Dati par izgl...

Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā iekļūst ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku svētdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Latvijas un Ukrainas duets, kas izsēts ar septīto numuru, ar trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 6-3, 7-6...

Kuldīgā atzīmēs kultūrvēsturiskā mantojuma mēnesi

Atzīmējot gadu kopš Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, septembris Kuldīgā pasludināts par vēsturiskā mantojuma mēnesi.

Tā mērķis ir pievērst uzmanību pilsētas unikālajam mantojumam, vēsturisko vērtību saglabāšanai, izpē...



Komentāri