lv
zUfDbv2yetE32Ykbh3ZzsmNvLffpHifIr8XeUlFC
409347

Biogrāfs atklāj citu karalienes Elizabetes II nāves iemeslu

Biogrāfs atklāj citu karalienes Elizabetes II nāves iemeslu

Karaliene Elizabete II mūžībā devās šī gada 8. septembrī. 96 gadus vecās Lielbritānijas karalienes oficiālais nāves iemesls bija minēts - vecums. Tomēr medijos figurē cita iespējamā viņas nāves versija, raksta "New York Post.

Karaliskais biogrāfs Džailzs Brandrets savā grāmatā par mirušo karalieni raksta: "Es dzirdēju, ka karalienei bija mielomas forma - kaulu smadzeņu vēzis. Tas izskaidro viņas nogurumu, svara zudumu un pārvietošanās problēmas, par kurām mums bieži stāstīja viņas pēdējā dzīves gadā," raksta Brandets.

"Visbiežākais mielomas simptoms ir kaulu sāpes, īpaši iegurņa un muguras lejasdaļā, un multiplā mieloma bieži skar gados vecus cilvēkus," viņš teica.

Īpaši Brendrets izceļ pēdējo Elizabetes II fotogrāfiju no tikšanās ar nu jau bijušo Lielbritānijas premjerministri Lizu Trusu. "Vai zilums uz karalienes rokas, ko mēs redzējām viņas fotoattēlā ar Lizu Trusu, bija no intravenozas kanulas? Vai tas nozīmē, ka karalienei tika doti steroīdi, lai palīdzētu viņai pārdzīvot pēdējo darba dienu? Vai arī tā bija nejaušība. Es zinu tikai to, ka viņas miršanas apliecībā norādītais "nāves cēlonis" ir vienkārši "vecums" - tāpat kā Edinburgas hercogam," secināja karaliskais biogrāfs.

Vērtēs nepieciešamību izstrādāt paliatīvās aprūpes likumu
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 30. novembrī, vienojās veidot darba grupu, kas izvērtētu nepieciešamību radīt paliatīvās aprūpes likumu vai tomēr šo jomu sakārtot ar izmaiņām jau spēkā esošos Ministru kabineta noteikumos.
NATO apsūdz Putinu par aukstuma kā 'kara ieroča' izmantošanu
NATO sabiedrotie 29.novembrī paziņoja, ka palīdzēs Ukrainai atjaunot enerģētikas infrastruktūru, ko smagi ietekmējusi Krievijas bombardēšana. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nosodīja Maskavas centienus, aizvien pieaugošo ziemas aukstumu, izman...
Krievijā aizdegušies degvielas rezervuāri. Pieļauj lidrobota triecienu

Krievijā Brjanskas apgabalā, kas atrodas līdzās robežai ar Ukrainu, naktī uz trešdienu aizdegušies rezervuāri ar naftas produktiem, pavēstījis apgabala gubernators Aleksandrs Bogomazs.

Atsaucoties uz avotiem, "Telegram" kanāls 112 un laikraksts "Izvesti...



Komentāri