lv
aHIpoPtSZG7DPCX9VydcBYI5RlEDwip4CWKi7ILS
4075119

Tiek atklātas Parīzes paralimpiskās spēles

Tiek atklātas Parīzes paralimpiskās spēles

Šodien tiks atklātas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Atklāšanas ceremonija Konkordijas laukumā sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Sportistu parāde sāksies Elizejas laukos pie Triumfa arkas un beigsies Konkordijas laukumā.

Latvijas karognesēji būs paraiejādes sportists Rihards Snikus un vieglatlēte Diāna Krūmiņa.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim, un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Visplašāk Latvija tiks pārstāvēta vieglatlētikā, kur startēs četri sportisti - Apinis (diska mešana F-52 klasē), Krūmiņa (diska mešana un šķēpa mešana F-55 klasē), Dzilna (lodes grūšana F-12 klasē) un Maksims (diska mešana un šķēpa mešana F-46 klasē).

Pa vienam sportistam piedalīsies vēl četros sporta veidos. Paralimpiskajā iejādē ar zirgu "King of the Dance" startēs Snikus, velobraukšanā - Oskars Gailišs, četrās peldēšanas disciplīnās piedalīsies parapeldētājs Jurijs Semjonovs, bet šaušanas arēnā cīnīsies Margita Kanopka.

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, kurš bija kvalificējies lodes grūšanas sacensībām F-35 medicīnas grupā, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.

Plānots, ka spēlēs 22 sporta veidos, sadalot 549 medaļu komplektus, sacentīsies apmēram 4400 sportistu.

Eritrejas, Kiribati un Kosovas sportisti paralimpiskajās spēlēs startēs pirmo reizi.

Pēc Krievijas 2022.gadā ar Baltkrievijas atbalstu īstenotā iebrukuma Ukrainā abu agresorvalstu sportistiem ir atļauts piedalīties spēlēs vien individuāli. Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, un šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

Pirms trim gadiem Tokijā Latvijas delegācija izcīnīja piecas medaļas. Sudraba godalgu diska mešanā izcīnīja Krūmiņa diska mešanā, kā arī Snikus iejādes individuālajās sacensībās un brīvā stila disciplīnā, bet bronzas medaļu - Apinis diska mešanā un Krūmiņa - šķēpa mešanā.

Ostapenko zaudē Osakai ASV atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā
Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Ņujorkā piedzīvoja zaudējumu ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā ar Japānas tenisisti Naomi Osaku.
Atklās NATO daudznacionālās brigādes infrastruktūru

NATO daudznacionālās brigādes Latvijā vadošā valsts būs Kanāda, un tā apvienos karavīrus no 12 valstīm.

Trešdien, 28.augustā, militārajā bāzē "Ādaži" Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka un Kanādas vēstnieks Latvijā Braiens Svor...

Rinkēvičs: Latvija atbalstīs Moldovu ceļā uz Eiropas Savienību
Moldova var paļauties uz Latvijas politisku un praktisku atbalstu tās ceļā uz Eiropas Savienību (ES), viesojoties Kišiņevā norādīja Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Dienā, kad valstī svin Neatkarības svētkus, to apciemoja Baltijas valstu pr...


Komentāri