lv
mffgZIEZo5dms5mPvZI89LaDmXtuIdiCo0sAmTZJ
4073105

«Progresīvie» atvērti sarunām par atsevišķu AS deputātu uzņemšanu koalīcijā

«Progresīvie» atvērti sarunām par atsevišķu AS deputātu uzņemšanu koalīcijā

Valdību veidojošā partija "Progresīvie" ir atvērta sarunām par atsevišķu "Apvienotā saraksta" (AS) deputātu uzņemšanu koalīcijā, sacīja partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs.

Politiķis pauda, ka "Progresīvie" vasarā nebija iesaistīti sarunās ar AS, un arī patlaban nav, ja tādas notiek. Taču, cik zināms deputātam, koalīcijas paplašināšanas sarunas nenotiek.

"Pēc pavadītās vasaras un arī redzot sarežģītos jautājumus, kas ir priekšā saistībā ar budžetu un nodokļiem, mēs trijatā strādājam pietiekami efektīvi," teica Šuvajevs, uzsverot, ka neredz pamatu sarunām par koalīcijas paplašināšanos.

Vienlaikus, ja ir atsevišķi deputāti, kas vēlētos pievienoties koalīcijai un kuriem būtu noteikti mērķi, kurus vēlētos realizēt, "Progresīvie" vienmēr būs atvērti sarunām, uzsvēra partijas frakcijas vadītājs. Šuvajevs piebilda, ka, ja būtu saruna par pilnvērtīgu visas frakcijas uzņemšanu koalīcijā, tad tā būtu jauna koalīcija. Bet, ja runa ir par paplašināšanos, tad tas var notikt tikai ar atsevišķiem deputātiem.

Šobrīd gan, cik zināms politiķim, neesot bijuši mēģinājumi uzrunāt AS deputātus darbam koalīcijā.

Iepriekš "Latvijas Avīze" vēstīja, ka vasaras nogalē varētu atsākties kuluāru sarunas par izmaiņām Evikas Siliņas (JV) vadītajā valdībā. Toreiz iesaistītās puses atzina, ka taustīšanās ar AS par iespējām paplašināt "Jaunās vienotības" vadīto valdību ir bijusi, bet plašākām politiskajām konsultācijām neesot pamata.

Saeimā "Jaunās vienotības" frakcijai ir 25 deputāti, Zaļo un zemnieku savienībai - 16, "Progresīvajiem" - deviņi, tātad kopā 50 deputātu balsis. Faktiski koalīciju balsojumos atbalsta arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Oļegs Burovs (GKR) un Igors Rajevs. Kopumā koalīcijas balsu skaits Saeimā sarucis līdz 52.

Ministrija: emocionālā un fiziskā vardarbība skolās ir plaši izplatīta problēma

Emocionālā un fiziskā vardarbība Latvijā ir plaši izplatīta problēma izglītības vidē, teikts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā, kuru otrdien izskatīs valdība.

Ziņojumā teikts, ka izglītības vidē vardarbīgas att...

Latvijā mežaudzēm konstatēti vētras postījumi 1400 hektāru platībā

Valsts meža dienests (VMD) 28.jūlija un 29.jūlija stipro lietavu un vēja brāzmu ietekmē līdz augusta izskaņai mežaudzēm konstatējis postījumus 1400 hektāru platībā, ar kopējo koksnes apmēru vismaz 165 000 kubikmetru, liecina dienesta publiskotā informā...

Pētījums: klientu apkalpošanas kvalitāte farmācijā Latvijā ir augstākā Baltijā

Klientu apkalpošanas kvalitāte farmācijā Latvijā ir augstākā Baltijā, liecina ikgadējais uzņēmuma "Dive Group" klientu servisa novērtēšanas pētījums.

Šogad jūnijā uzņēmums veica farmācijas sektora pētījumu, ar mērķi noskaidrot līderi, kas sniedz augstvē...



Komentāri