lv
ePV5inyzbD4I4P9UMUmpZTh2i9g0xVcI99OP88BY
4049172

Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru skaits septiņos mēnešos pieaudzis par 4%

Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru skaits septiņos mēnešos pieaudzis par 4%

Rīgas lidostā šogad septiņos mēnešos apkalpots 3,91 miljons pasažieru, kas ir par 4% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina informācija lidostas mājaslapā.

Šogad septiņos mēnešos lidostā apkalpoti kopumā 35 500 lidojumu, kas, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir pieaugums par 2%.

Jūlijā Rīgas lidostā apkalpoti 710 000 pasažieru, kas ir par 1% vairāk nekā pērn jūlijā.

No septiņos mēnešos apkalpotajiem pasažieriem 22% bija tranzīta pasažieri.

Lidosta septiņos mēnešos apkalpojusi arī 10 000 tonnas kravu, kas ir par 8% mazāk salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu.

Starp aviosabiedrībām Rīgas lidostā 57% tirgus daļu ieņem Latvijas lidsabiedrība "airBaltic", 25% - "Ryanair", 4% - "Norwegian", 3% - "Lufthansa", 2% - "Turkish Airlines".

"Top 5" lidojumu virzieni pēc apkalpoto pasažieru skaita ir Londona ar 6,1%, Helsinki ar 5,5%, Oslo ar 4,7%, Stokholma ar 4,5% un Tallina ar 4,2%.

Rīgas lidosta šogad plāno apkalpot 7,2 miljonus pasažieru.

Latvijas zinātnieki atgriezās no ekspedīcijas Svalbāras arhipelāga (+VIDEO)

Šobrīd LHEI aicina pieteikties uzņēmumus, privātpersonas, kas vēlētos sniegt finansiālu atbalstu 2025.gada ekspedīcijai.

Latvijas Hidroekoloģijas institūta (LHEI) mikroplastmasas pētniecības grupas zinātniskās darbinieces atgriezušās no līdz šim tālākās...

Volejbola izlase lūkos turpināt Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru ar uzvaru
Latvijas vīriešu volejbola izlase 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē uzvarēja Kosovu, bet jau 25. augustā aizvadīs nākamo spēli, kad pretim stāsies Slovākijas valstsvienība. Izlases libero Kaspars Kronbegrs raidījumā "Rī...
Rīgas pilī pasniegs Valstiskuma balvu

Rīgas pilī šodien plkst.13 tiks pasniegta Valstiskuma balva, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Ar Valstiskuma balvu tiek izteikta atzinība personai, kura devusi un dod izcilu ieguld...



Komentāri