lv
XOPH0Ds54hJnxrabJv5wcTzowHKH9fZ5o9j05Zgc
4048200

Finanšu ministrija atliek sabiedrības informēšanu par nodokļu politiku

Finanšu ministrija atliek sabiedrības informēšanu par nodokļu politiku

Finanšu ministrija (FM) atcēlusi trešdien plānoto preses konferenci par nodokļu politikas pārskatīšanas rezultātiem un piedāvāto izmaiņu scenāriju, aģentūru LETA informēja FM.

Kā norāda FM, šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka iespējamais nodokļu pārskatīšanas scenārijs bija guvis daļēju atbalstu koalīcijas partneru vidū, kā arī otrdien notikušajā nodokļu politikas koordinācijas darba grupas sociālo un sadarbības partneru vidū izskanēja atšķirīgi viedokļi un tika rosināts turpināt darbu, lai tos tuvinātu.

"Tiklīdz tiks sabalansēti risinājumi ar finanšu iespējām, ņemot vērā nākamā gada valsts budžeta prioritāti - iekšējo un ārējo drošību -, Finanšu ministrija par to informēs plašāk," sola FM.

Kā vēstīts, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) otrdienas vēlā vakarā izplatīja paziņojumu, kritizējot FM 16.augustā piedāvāto nodokļu izmaiņu projektu, kas plašākai sabiedrībai gan vēl nav prezentēts.

Kā aģentūru LETA informēja LDDK pārstāve Ance Jaks, darba devēji noraida 16.augustā iesūtīto piedāvājumu un prasa to pārveidot atbilstoši kopā izvirzītajiem mērķiem. Organizāciju ieskatā, šis scenārijs neatbilst valdības deklarācijā noteiktajiem mērķiem un turpinās Latvijas ekonomikas stagnāciju un atpalicību no kaimiņvalstīm.

Pēc LTRK un LDDK paustā, ministrija esot piedāvājusi nodokļu progresivitātes līmeņu sadalījumu, kas samazinās konkurētspēju vidējo un lielo algu sektorā.

Organizācijas apgalvo, ka piedāvāts arī ieviest papildus jaunas iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) likmes. Tā rezultātā darbaspēka nodokļu sistēma kļūs vēl sarežģītāka un pieaugs algu grāmatvedības izmaksas, norāda LTRK un LDDK.

Ministrija arī esot piedāvājusi valsts fondēto pensiju shēmas iemaksu terminētu samazināšanu. LTRK un LDDK uzskata, ka tas pasliktinās iedzīvotāju uzticēšanos pensiju sistēmai.

Esot piedāvāts arī dividenžu nodoklis. Tas negatīvi ietekmēs valsts pievilcību, tieši skars Latvijas rezidentus un iekšzemes investīcijas, uzskata organizācijas.

LDDK un LTRK ir pārliecinātas, ka 16.augusta piedāvājums palielinātu kopējo maksājamo nodokļu slogu, kas savukārt negatīvi ietekmētu konkurētspēju. Tāpat pieaugtu ēnu ekonomikas riski.

Organizācijas norāda uz vēl vairākiem to saskatītiem riskiem konkrētajā piedāvājumā.

Nedēļas nogalē 32 migranti mēģinājuši nelegāli šķērsot robežu

Valsts robežsardze pēdējās trīs dienās novērsusi 32 nelegālo migrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, aģentūru LETA informēja robežsardzē.

Daugavpilī norisinājās viens no gada nozīmīgākajiem pasākumiem — "Skill Deal 2024"

17. augustā Daugavpils Vienības nama koncertzāle kļuva par breikinga meistarības centru, kur norisinājās viens no gada nozīmīgākajiem pasākumiem — "Skill Deal 2024". Šis starptautiskais breikinga turnīrs pulcēja 115 dejotājus no 10 valstī...

Bakteriālā iedega konstatēta 18 īpašumos

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD), veicot bakteriālās iedegas saimniekaugu pārbaudes, baktēriju konstatējis 18 īpašumos, liecina dienesta publiskotā informācija.

VAAD bakteriālās iedegas monitoringā šogad līdz 17.augustam noņēmis vairāk nekā 300 ...



Komentāri