lv
O62OeyaVOJ8GV4hV5zdLRbaKeZlH9DYxi4Sfiiii
4030491

Vētras sekas: apdrošinātāji saņēmuši pieteikumus par 17,2 miljoniem eiro

Vētras sekas: apdrošinātāji saņēmuši pieteikumus par 17,2 miljoniem eiro

Apdrošinātāji sola, kā savas saistības pildīs par 100 un vairāk procentiem.

Saistībā ar jūlija beigu vētru un lietavām apdrošinātāji līdz šim ir saņēmuši 8366 atlīdzību pieteikumus par kopējo summu 17,2 miljoni eiro - tā ir pieteikto un rezervēto atlīdzību summa. No tās klientiem atlīdzībās jau izmaksāti 4,2 miljoni eiro, noregulējot 2864 apdrošināšanas gadījumus, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotie dati par situāciju 14.augustā.

Šajā gadsimtā Latvijā ir bijušas trīs nozīmīgas dabas katastrofas - 2005.gada ziemas orkāns Ervīns, 2023.gada vētra un krusa un šogad piedzīvotais ciklons Kristija. Satraucoši ir tas, ka divas lielākās dabas katastrofas šajā gadsimtā piedzīvotas divos secīgos gados.

Jūlija vētras gadījumu skaits un summa noteikti palielināsies, jo pieteikumi turpina ienākt, kā arī katrs gadījums tiek izskatīts atsevišķi. Atlīdzību aprēķināšana un izmaksāšana nenotiek pāris dienās - jāsagaida plūdu atkāpšanās, jānovērtē bojājumi, jāaprēķina zaudējumi un jāsastāda atjaunošanas tāmes. Pašreizējie dati liecina, ka pēdējās nedēļas laikā saņemto pieteikumu skaits palielinājās par aptuveni tūkstoti un pieteikto atlīdzību summa - par 4,2 miljoniem eiro.

LAA atgādina, ka apdrošinātāji savas saistības pildīs par 100 un vairāk procentiem, kā arī nāks pretī klientiem - daļēji izmaksās atlīdzības arī tiem klientiem, kuru segums lietavu/nokrišņu risku neiekļauj. Kā zināms, līgumā apdrošinātājs ar klientu vienojas par konkrētiem riskiem, par kuriem apdrošinātājs uzņemas saistības kompensēt zaudējumus. Klientam ir brīva izvēle iegādāties vēlamo segumu - minimālo risku piedāvājumu vai arī plašāku risku paketi. Turklāt plašākā risku pakete risku ir citāda katram apdrošinātājam. Tāpēc, meklējot izdevīgāko piedāvājumu, aicinām arī jautāt apdrošinātājiem, par ko tiks maksāta atlīdzība un kas nav iekļauts paketē.

Ministri un deputāti sacentīsies basketbola laukumā

"Krastu mača" ietvaros arī šogad darbosies "Garšu tirgus", piedāvājot dažādus ēdienus un dzērienus, kā arī īpašas izklaides aktivitātes visu vecumu apmeklētājiem.

17. un 18.augustā Rīgas svētku ietvaros Esplanādē pie Raiņa pieminekļa norisināsies jubile...

Tenisiste Ostapenko apstājas Sinsinati turnīra dubultspēļu turnīra astotdaļfinālā
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar Ukrainas sportisti Ludmilu Kičenoku Sinsinati "WTA 1000" turnīra dubultspēļu astotdaļfinālā ar 4-6, 5-7 piekāpās slovākietes Terēzas Mihalīkovas un Lielbritānijas tenisistes Olīvijas Nikolsas pārim, liecina o...
Latvijas skolēni ēdīs tradicionālo latviešu rudzu maizi (+VIDEO)

Plānots, ka projekts aptvers vismaz 50% no mērķauditorijas.

Rudzu maizes programmu izglītības iestādēs īstenos un rudzu maizi audzēkņiem un skolēniem bez maksas dalīs no šāgada 1.septembra līdz 31.decembrim. Programmas īstenošanai 2024.gadam piešķirtais...



Komentāri