lv
aRbphwCY8UmycPmgbJQabbd0wrUOldiw1YpQIVWX
4026168

Valmierā un Strenčos tiks uzstādīti 4040 viedos skaitītājus (+VIDEO)

Valmierā un Strenčos tiks uzstādīti 4040 viedos skaitītājus (+VIDEO)

Vietējiem iedzīvotājiem tas ļaus saņemt vēl kvalitatīvāku pakalpojumu.

770 viedos ūdens skaitītājus Valmieras un Strenču iedzīvotājiem tiek uzstādīti pakāpeniski, nodrošinot datu pārraidi licencētā mobilajā lietu interneta tīklā un šo datu analīzi lietu interneta platformā.

Viedie ultraskaņas skaitītāji ļaus “Valmieras ūdenim” automātiski ģenerēt rēķinus, ietaupīt laiku, kas iepriekš bija jāpatērē manuālai skaitītāju rādījumu nolasīšanai, optimizēt administratīvo procesu ikmēneša rēķinu sagatavošanā un savlaicīgi pamanīt dažādas tehniskas trauksmes. Kopumā Valmieras un Strenču iedzīvotājiem četru gadu laikā plānots piegādāt 4040 viedos ūdens skaitītājus.

“Viedie ūdens skaitītāji Valmierā un Strenčos ir lielisks piemērs tam, kā, gudri izmantojot internetu, ir iespējams panākt virkni uzlabojumu sadzīvē un centralizēto pakalpojumu sniegšanā. Savukārt vietējiem iedzīvotājiem tas ļaus saņemt vēl kvalitatīvāku pakalpojumu un atvieglos skaitītāju rādījumu nodošanas procesu,” saka “Valmieras ūdens” Klientu daļas vadītājs Dagnis Muižnieks.

Lai visdažādākie sensori un viedpalīgi, tai skaitā ūdens, elektrības, siltuma, temperatūras, laikapstākļu sensori, varētu darboties ar ilgāku baterijas laiku un mazāku datu patēriņu, LMT kā pirmie Baltijas valstīs piedāvāja jaunās paaudzes lietu interneta tīklus NB-IoT un LTE-M, kurus dēvē par zemas jaudas plaša apvidus tīkliem jeb LPWAN (angliski – low power wide area network). Šobrīd šis pārklājums sedz jau 95% Latvijas teritorijas.

“Vēl nesen tādi vārdu salikumi kā “lietu internets”, “droni”, “viedpilsētas” vai “inovatīvās 5G tehnoloģijas” šķita kaut kas fantastisks, bet šodien lietu internetā balstīti risinājumi ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. LMT par vienu no savām misijām ir izvirzījis panākt to, lai Latvija kļūtu par Baltijas jūras un Ziemeļvalstu reģiona tehnoloģisko līderi. Tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka jaunajām tehnoloģijām jāienāk arī pašu sadzīvē dažādās saimniecības jomās. Sadarbība ar Valmieru ir lielisks piemērs, kā lietu internetu integrēt centralizēto pakalpojumu sniegšanā, un lielu interesi ir izrādījušas arī vairākas citas Latvijas pašvaldības,” vietnei labsoflatvia.lv saka LMT prezidents Juris Binde.

Jūrmalas peldvietās ūdens temperatūra 16 grādi

Ceturtdien plkst.9 ūdens temperatūra Bulduros, Majoros un Kauguros bija 16 grādi, liecina Jūrmalas pludmales glābšanas dienesta informācija.

Trešdienas vakarā ūdens temperatūra Bulduros bija paaugstinājusies līdz 17 grādiem, bet Majoros un Kauguros - lī...

Sātīgi un kārdinoši latvju saimnieču ēdieni – populārāko recepšu izlase
Sātīgi, kārdinoši un ar lielu cieņu pret vietējiem produktiem – tādi ir ēdieni, ar kuriem astoņu sezonu garumā cienājušas Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces. Jau septembrī raidījums atgriezīsies ēterā un LSM.lv, bet ti...
Vērmanes dārzā notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāla pasākumi

Vērmanes dārzā, Rīgā, šodien no plkst.17 notiks starptautiskā laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāla "Re Rīga!" pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas cirka pārstāve Zane Volkinšteine.

Paredzēts, ka no plkst.17 līdz 17.20 būs skatāmi Rīgas cirka sk...



Komentāri