lv
VY1QHEpSm7vUgPUxBy1LHrfyI6iObIkjOlNgV7W1
4025690

Latvija gatavojas kodolavārijas scenārijam Krievijas un Ukrainas karā (+VIDEO)

Latvija gatavojas kodolavārijas scenārijam Krievijas un Ukrainas karā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Zemessardzi īsteno mācības pašvaldību civilās aizsardzības komisijām.

Mediji ziņo, ka Latvijas civilās aizsardzības iestādēm ir pietiekams daudzums joda tablešu izdalīšanai iedzīvotājiem.

Tie noderēs fona starojuma palielināšanās gadījumā, kas varētu notikt Zaporižjes (Ukraina) vai Kurskas (Krievija) atomelektrostaciju katastrofas gadījumā.

2024. gadā tapa bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” papildinātā versija. Tajā iekļauta informācija par ģimenes rīcības plānu krīzes situācijās, sniedzot praktiskas norādes plāna izstrādei, atbilstoši dzīvesvietai. Tāpat papildināta informācija par rīcību krīzes situācijā, ārkārtas gadījumam nepieciešamajām rezervēm un priekšmetiem, ko glabāt automašīnā.

Mācoties no Ukrainas pieredzes cīņā pret Krievijas okupācijas armiju, 2024. gadā tapusi rokasgrāmata “Kā rīkoties kara gadījumā”. Tajā iespējams uzzināt par krājumu veidošanu, komunikāciju un informācijas meklēšanu, rīcību apšaudes laikā vai nonākot kaujas zonā, savas mājvietas sagatavošanu kā patvēruma vietu, psiholoģisko noturību kara laikā, kā arī citu svarīgu informāciju par kara pārvarēšanu.

Lai stiprinātu pašvaldību kapacitāti un gatavību reaģēt krīzes situācijās, tajā skaitā kara vai militāro draudu gadījumā, Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Zemessardzi īsteno mācības pašvaldību civilās aizsardzības komisijām. Mācību laikā tiek izspēlētas dažādas situācijas, kurās civilās aizsardzības komisijām jānovērtē, jānovērš riski un jānosaka reaģēšanas plāns, lai nodrošinātu sabiedrību ar pamatvajadzībām militāra konflikta gadījumā.

Vienlaikus ne mazāk svarīga ir brīvprātīga vēlme iesaistīties valsts aizsardzībā, veicot civilās aizsardzības aktivitātes un pildot atsevišķas funkcijas. Jāizvērtē iespēja nodrošināt interesentiem brīvprātīgu iesaisti, piemēram, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā brīvprātīgā ugunsdzēsēja statusā.

Uz Latvijas-Krievijas robežas izbūvēti 67% žoga

Uz Latvijas-Krievijas robežas patlaban ir izbūvēti aptuveni 189 kilometri jeb 67% žoga no kopumā 283 kilometriem, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Viņš atzīmē, ka darbi notiek ar izbūves tempu aptuve...

Rehabilitācijas centrā «Jaunķemeri» šogad uzņems 50 Ukrainas karavīrus

Rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" šogad uzņems 50 karā cietušos Ukrainas karavīrus, informē Veselības ministrija.

Šodien veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) un Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols apmeklēja Rehabilitācijas centru "Jaunķem...

Futbola klubs RFS ar graujošu uzvaru nodrošina Eiropas kausu sezonas turpinājumu
Latvijas čempionvienība futbolā RFS trešdien Rīgā ar Jāņa Ikaunieka "hat-trick" svinēja graujošu uzvaru un iekļuva UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā.


Komentāri