lv
nYQiGOoXeD227YXlQHVEOHTKr5MxTWeI0jDrQhUW
4024260

Rehabilitācijas centrā «Jaunķemeri» šogad uzņems 50 Ukrainas karavīrus

Rehabilitācijas centrā «Jaunķemeri» šogad uzņems 50 Ukrainas karavīrus

Rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" šogad uzņems 50 karā cietušos Ukrainas karavīrus, informē Veselības ministrija.

Šodien veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) un Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols apmeklēja Rehabilitācijas centru "Jaunķemeri" Jūrmalā, kas šogad sāka uzņemt karā cietušos Ukrainas karavīrus.

Abu Meri norādīja, ka medicīnisko rehabilitāciju Latvijā jau saņēmuši vairāk nekā 540 Ukrainā cietušo karavīru.

Pēc veselības ministra vizītes Ukrainā šī gada jūnijā un pārrunām ar Ukrainas veselības ministru, uzklausot viņu lūgumu, Latvija izvērtēja ārstniecības iestāžu iespējas un nolēma nodrošināt medicīnisko rehabilitāciju lielākam ievainoto karavīru skaitam. Pamatā karavīri ārstējas Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", taču stacionāra kapacitāte ievainoto militārpersonu uzņemšanai bija sasniegusi maksimumu, tāpēc tika meklētas citas iespējas. Līdz ar to plānots, ka rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" šogad kopumā uzņems 50 karavīrus.

Jaunķemeros ministrs un vēstnieks iepazinās ar rehabilitācijas centra piedāvātājām programmām un metodēm karavīru medicīniskajai rehabilitācijai.

Ministrs atzinīgi vērtēja Latvijas speciālistu profesionalitāti karavīru rehabilitācijas veikšanā, uzsverot, ka Latvija turpinās sniegt atbalstu Ukrainai un sekot līdzi aktuālajai situācijai, uzturot kontaktus ar Ukrainas pusi.

Jau vēstīts, ka valdība jūnija sākumā atbalstīja rehabilitācijas nodrošināšanu lielākam Ukrainas karavīru skaitam Latvijā, tam novirzot 184 000 eiro. Veselības nozare aktīvi iesaistās atbalsta sniegšanā Ukrainā. Šonedēļ ceļā dosies vēl viena humānās palīdzības krava, ko Veselības ministrija sagatavoja, atsaucoties Ukrainas Veselības ministrijas vajadzībām.

Latvija uz Ukrainu nosūtīs antibiotikas, šļirces, injekciju adatas, infūzijas sistēmas, manipulāciju žņaugus, spiedošos pārsējus dzīvībai bīstamas asiņošanas apturēšanai, pārsējus lielu brūču pārsiešanai. Sūtījums tiks nodots Ukrainas Veselības ministrijas Sabiedrības veselības centram, kas to sadalīs slimnīcām. Palīdzības sniegšanā iesaistās slimnīcas gan Rīgā un reģionos, gan arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Futbola klubs RFS ar graujošu uzvaru nodrošina Eiropas kausu sezonas turpinājumu
Latvijas čempionvienība futbolā RFS trešdien Rīgā ar Jāņa Ikaunieka "hat-trick" svinēja graujošu uzvaru un iekļuva UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā.
Vairākās augstskolās līdz mēneša beigām turpināsies jauno studentu uzņemšana

Vairākās valsts augstskolās līdz mēneša beigām turpinās uzņemšana īsā cikla un bakalaura līmeņa studiju programmās, liecina augstskolu tīmekļa vietnēs publicētā informācija.

Studijām Latvijas Universitātē (LU) var pieteikties klātienē vai attālināti līd...

Salacgrīvā pagaidu tiltam pār Salacu izbūvēti upes balsti

Salacgrīvā pagaidu tiltam pār Salacu ir izbūvēti upes balsti, bet no Ainažu puses sāks bīdīt pagaidu tilta kopnes, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

LVC informē, ka pagaidu tiltam būs pieci laidumi, četri upes un divi krasta balsti. Krasta bals...



Komentāri