lv
gDcNR6tn3Na33fHtKS0WCUxbu0fqn0BXDYGG9LFK
402242

Mārtiņš Vērdiņš: Kooperācijas nozīme straujā ukraiņu karavīru apmācībā

Mārtiņš Vērdiņš: Kooperācijas nozīme straujā ukraiņu karavīru apmācībā
Ir saprotams, kādēļ, runājot par karu Ukrainā, cilvēki lielāku uzmanību mēdz pievērst tieši smagajam bruņojumam, kura trūkst vai kas ir ukraiņu rīcībā. Galu galā ir viegli iztēloties kādu milzīgu kaujas mašīnu, kas ar vienu zalvi atrisina vairākas taktiskās problēmas, nodrošinot draudzīgajam karaspēkam uzvaru pār pretinieku. Karavīri, kas apkalpo šo tehniku vai ar tās palīdzību ieņem pretinieka līdz šim okupēto teritoriju, ziņās paliek otrajā plānā, pēc noklusējuma pieņemot: būtu tikai lielgabalu stobri – karavīri paši atradīsies. Tomēr pagājušā gadsimta britu militārais stratēģis ģenerālmajors Džons Frederiks Fullers pamatoti uzskatīja, ka "artilērija iekaro, bet kājnieks ieņem", ar to uzsverot, ka mūsdienu karā viens uzvaras faktors bez otra nepastāv un kājnieka kvalitātes (fiziskās spējas, apmācības līmenis u. c.) ir tikpat svarīgas kā tas bruņojums, kas kaļ uzvaru.
No dzīvojamās mājas Bolderājā iespējama griestu iebrukuma dēļ evakuēti 23 iedzīvotāji
Rīga, 29.nov., LETA. No dzīvojamās mājas Bolderājā, Rīgā, iespējama griestu iebrukuma dēļ evakuēti 23 iedzīvotāji, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Rīga, 29.nov., LETA. No dzī...

Paplašina robežsardzes tiesības aizturēt un pārbaudīt kuģošanas līdzekļus

Valdība šodien apstiprināja plašāku regulējumu par Valsts robežsardzes tiesībām aizturēt un pārbaudīt kuģošanas līdzekļus.

Pašreiz spēkā esošais tiesiskais regulējums nepilnīgi paredz Valsts robežsardzei tiesības patstāvīgi veikt kādas kontroles darbīb...

Izstrādātas vadlīnijas vardarbības atpazīšanai bērniem līdz trīs gadu vecumam

Starptautiskā projektā izstrādātas vadlīnijas vardarbības pazīmju atpazīšanai bērniem vecumā līdz trīs gadiem, informēja centrā "Dardedze".

Katrs desmitais bērns Eiropā cieš no smagas vardarbības ģimenē, taču īpaši neaizsargāti ir bērni vecumā līdz trīs...



Komentāri