lv
m6VsiBrQz8XuHgRgNtSc3Hzjfy25oRLDnMbwTtE8
4018380

Vāc parakstus par aicinājumu Latvijas teritorijā izvietot kodolieročus

Vāc parakstus par aicinājumu Latvijas teritorijā izvietot kodolieročus

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par aicinājumu sabiedrotajiem Latvijas teritorijā izvietot kodolieročus.

Kā iniciatīvas pārstāvji norādīta kāda nekonkretizēta domubiedru grupa. Tā akcentē, ka NATO ietvaros jebkura NATO valsts var rēķināties ar "kodolieroču lietussargu", proti, tās var rēķināties ar to, ka ASV, Francijas un Lielbritānijas kodolieroči ir daļa no ikvienas NATO sabiedrotās valsts aizsardzības.

Iniciatīvā vērsta uzmanība, ka, piemēram, ASV kodolieroči jau ilgstoši ir izvietoti arī ārpus ASV teritorijas - Beļģijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē un Turcijā. Valstis un militārās bāzes, kurās atrodas kodolieroči, ir augstāk aizsargātas, jo ASV nepieļaus, ka kāds no tās kodolieročiem varētu krist agresora rokās. Idejas autori norāda, ka Polijai jau ilgāku laiku esot sarunas par to, lai ASV izvietotu kodolieročus Polijas teritorijā.

"Kodolieroču klātesamība ir ļoti nozīmīgs aizsardzības stiprināšanas solis. Jāņem vērā, ka eventuāli visi šie kodolieroču atrodas kodolieroču īpašnieku - ASV - rokās. Mums, no vienas puses, ir jāatbalsta Polijas centieni to panākt. No otras puses - arī Latvijai ir jāsāk sarunas ar sabiedrotajiem par kodolieroču izvietošanu mūsu valstī," pauž idejas iesniedzēji.

Viņuprāt, "Kremlis respektē tikai spēku, ieroču skaitu un bruņojuma kvalitāti". Latvijas teritorijā PSRS okupācijas laikā jau esot bijušas izvietotas kodolieroču karabāzes ar vairāk nekā 100 kodolraķetēm. Tāpēc tas nebūtu jaunums runāt par kodolieroču izvietošanu Latvijā.

Iniciatīvā pausts aicinājums Saeimai sākt sarunas ar NATO sabiedrotajiem par kodolieroču izvietošanu Latvijas teritorijā.

Domubiedru grupas ieskatā sabiedrības primārais ieguvums no tā būs drošības garantiju stiprināšana. Pieredze liecinot, ka valsts bruņošanās "līdz zobiem" ir ar būtisku atturošu iespaidu uz Kremli. Sarunu ceļā panākot kodolieroču izvietošanu Latvijas teritorijā, līdzi nāktu arī nopietni papildu militārās drošības ieguvumi. Tā būs gan sauszemes, gan gaisa telpas drošības papildu stiprināšana.

Tie tiešām bija grandiozi svētki. Vieglatlēte Vaičule atskatās uz olimpiskajām spēlēm
Latvijas vieglatlēte Gunta Vaičule, viesojoties Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma", atzina, ka pirms olimpiskajām spēlēm viņai daudz nācies nodarboties ar motivācijas meklējumiem. Viņa gan uzsvēra, ka olimpiskās spēles kopumā bija krā...
Fotogrāfa Jāņa Deinata izstāde «Pirmā piecgade» – dokumentāls skatījums uz 90. gadu sākumu
Sestdien, 17. augustā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā durvis vērs Jāņa Deinata personālizstāde "Pirmā piecgade", kurā varēs apskatīt fotogrāfa rokraksta veidošanos laikā, kad sabiedrībā varēja just strauji tuvojamies Padomju savienības bojāeju.
Baltkrievu automašīnu aizliegumam Latvijā ir daudz izņēmumu (+VIDEO)

Lēmumu var pieņemt Finanšu izlūkošanas dienests kā kompetentā iestāde.

29. jūnijā Eiropas Savienība (ES) noteica jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, kas citu starpā, nosaka aizliegumu Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem iebraukt ES, t.sk., šķē...



Komentāri