lv
W3tBCgMsk9WzAyDl3Musuwq3JGWUG3njnbqHCboA
4018214

Baltkrievu automašīnu aizliegumam Latvijā ir daudz izņēmumu (+VIDEO)

Baltkrievu automašīnu aizliegumam Latvijā ir daudz izņēmumu (+VIDEO)

Lēmumu var pieņemt Finanšu izlūkošanas dienests kā kompetentā iestāde.

29. jūnijā Eiropas Savienība (ES) noteica jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, kas citu starpā, nosaka aizliegumu Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem iebraukt ES, t.sk., šķērsojot Latvijas Republikas robežu. Aizlieguma mērķis ir ierobežot preču importu no Baltkrievijas Republikas, kas ļauj Baltkrievijas Republikai dažādot ieņēmumu avotus, tādējādi ļaujot tai iesaistīties Krievijas Federācijas uzsāktajā karā pret Ukrainu.

Vienlaikus aizliegumam ir noteikti arī konkrēti izņēmumi, kurus ES dalībvalstis var piemērot. Balstoties uz Padomes regulā noteikto, iespēja saņemt atļauju Baltkrievijā reģistrētam transportlīdzeklim šķērsot Baltkrievijas – Latvijas robežu ir kādas ES dalībvalsts pilsonim vai kādam tā tuvākajam ģimenes loceklim, kurš ir Baltkrievijas rezidents un ar šo transportlīdzekli ES iebrauc vienīgi tā personiskai lietošanai; vai kādam Baltkrievijas pilsonim, kuram ir derīga vīza vai uzturēšanās atļauja, kas ļauj ieceļot ES, un kurš ar transportlīdzekli ES iebrauc vienīgi tā personiskai lietošanai. Visos gadījumos priekšnoteikums ir transportlīdzekļa izmantošana tikai personiskai lietošanai un transportlīdzeklim ir jāpieder personai, kas šķērso robežu. Ja transportlīdzekļa īpašnieks ir juridiska persona, atļaujas saņemšanai pieteikties nevar.

Lēmumu par šāda izņēmuma piemērošanu var pieņemt Finanšu izlūkošanas dienests (FID) kā kompetentā iestāde starptautisko un nacionālo sankciju izpildes jautājumos Latvijā. Jāuzsver, ka FID ir tiesības (nevis pienākums) piemērot konkrētos izņēmumus. Lēmums par atļaujas izsniegšanu tiek pieņemts ar nosacījumiem, ko FID uzskata par atbilstošiem.

FID pieņemtais lēmums par atļauju šķērsot Latvijas robežu ar Baltkrievijā reģistrētu transportlīdzekli personai negarantē iebraukšanu ES, šķērsojot Latvijas robežu. Lēmumu par atļauju šķērsot robežu, pēc visu Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto dokumentu pārbaudes un kontroles darbību veikšanas, pieņem kompetentās iestādes, kas veic darbības uz robežas. Personas, kuru mērķis ir ieceļot Polijā vai Lietuvā, aicinām sazināties ar šo valstu kompetentajām iestādēm.

Minētais iebraukšanas aizliegums neattiecas uz transportlīdzekļiem, kas paredzēti diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību, tostarp delegāciju, vēstniecību un misiju izmantošanai, tiem pārvietojoties.

ZZS: Zemāks PVN augļiem un dārzeņiem jāsaglabā; subsīdijas jāatbrīvo no IIN arī turpmāk
Samazinātā 12% pievienotās vērtības nodokļa likme (PVN) Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem ir jāsaglabā arī pēc 2024. gada 31. decembra, tāpat turpmāk būtu jāsaglabā iespēja subsīdijas neaplikt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (II...
Lūznavas muižā Rēzeknes novadā aicina baudīt mākslu (+VIDEO)

Evija Kūlmane ir ieguvusi maģistra grādu glezniecībā.

Līdz 29. septembrim Lūznavas muižā būs apskatāma mākslinieces Evijas Kūlmanes gleznu izstāde „Sapņojums”.

Izstāde “Sapņojums” būs kontrastaina noskaņu ziņā, ietvers plašu krāsu un emociju gammu, piep...

Augusta sākums Latvijā bijis nedaudz vēsāks un sausāks par normu

Mēneša pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra valstī bija +18,0 grādi jeb divas grāda desmitdaļas zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemākā temperatūra bija +8,3 grādi 2.augustā Stendē, bet mak...



Komentāri