lv
DnTn3Z2YetU0nYtitlxpHS7mADa8NDciw3wxN8Jf
4013932

Baire: Ķekavai steidzami jārisina skolu ietilpības problēma

Baire: Ķekavai steidzami jārisina skolu ietilpības problēma

Ķekavai steidzami jārisina skolu ietilpības problēma, lai nākotnē varētu nodrošināt izglītību visiem novada bērniem, intervijā aģentūrai LETA atzina Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire (JV).

Viņa norāda, ka raudzīties nākotnē un nedomāt, ka novadā bērnu būs vairāk, ir tuvredzīgi un tas esot pārbaudīts ar Ķekavas jauno sākumskolu. Tajā var mācīties 500 skolēni. Bija paredzēts, ka šī piebūve nosegs vajadzības uz desmit gadiem, bet faktiski tie bija trīs gadi, līdz atkal skola bija pārpildīta.

Pašlaik dati rāda tendenci bērnu skaitam novadā palielināties. Kādu brīdi šī tendence bijusi straujāka, bet tagad kļuvusi lēzenāka. Ja Latvijai kopumā tiek prognozēta iedzīvotāju skaita samazināšanās, tad Pierīgā tas ir pretēji, cilvēku skaits pieaug, uzsvēra Baire.

Baire atzina, ka kādu brīdi pašvaldība varēs izlīdzēties ar atbrīvotajām telpām, skolotāju istabām un "mistiskajām vietām jumtu pažobelēs", bet vienā brīdī ar to būs par maz.

Viņa norāda, ka par jaunas skolas būvniecību novada pašvaldībai nāksies domāt. "Vēlreiz jāaktualizē dati par iedzīvotāju skaitu un līknes nemainīgumu, jo jauna skola ir būtisks ieguldījums. Jauna skola ir viens no scenārijiem, kas var tikt īstenots," saka Ķekavas novada domes priekšsēdētāja.

Taču viņa atzina, ja nekas netiks darīts, pašvaldībai nākotnē var rasties problēmas ar likuma izpildi par izglītības pakalpojuma nodrošināšanu.

Kā ziņots, Ķekavas novada pirmajās klasēs nākamajā mācību gadā mācīsies vairāk nekā 430 bērni, kuru deklarētā dzīvesvietas adrese un viena no bērna vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Ķekavas novadā, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Ķekavas vidusskolā jaunajā mācību gadā tiek gaidīti 168 pirmklasnieki, Baložu vidusskolā - 111, Daugmales pamatskolā - 22, Pļavniekkalna sākumskolā - 73 bērni, bet Baldones vidusskolā un Baldones sākumskolā attiecīgi 49 un 13 bērni.

Jaunu pieteikumu reģistrēšana turpināsies līdz 31.augustam.

Svinīgi noslēgtas 33. Vasaras olimpiskās spēles (+VIDEO)

Nododot olimpisko karogu 2028.gada olimpisko spēļu mājvietai Losandželosai, svētdien Parīzē svinīgā ceremonijā tika noslēgtas 33. Vasaras olimpiskās spēles.

Latvijas karogu noslēguma ceremonijā Parīzes stadionā "Stade de France" nesa BMX frīstaila sport...

Jaunā nedēļa iesāksies ar lietusgāzēm un brāzmainu vēju

Nākamā nedēļa Latvijā iesāksies ar lietusgāzēm un brāzmainu vēju, bet nedēļas vidū laika apstākļi uzlabosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Pirmdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, galvenokārt valsts austrumos īs...

Pētīs Latvijas iedzīvotāju mediju satura lietošanas paradumus

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludinājusi iepirkumu pētījumam par Latvijas iedzīvotāju mediju satura lietošanas paradumiem, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS). Paredzamā līgumcena ir 20 661 eiro.

Paka...



Komentāri