lv
83x6GES4ZtPCXmCaRSt88HOn13YwJOhhAHSFyALv
4009697

Šodien Aizputā notiks bundzinieku samits (+VIDEO)

Šodien Aizputā notiks bundzinieku samits (+VIDEO)

Kurzemes pilsētā pulcēsies ap 100 mūziķu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Bundzinieku samitu organizē Andžeja Grauda bungu skola, tāpēc bungu entuziasta Linards Tiļugs sazvanījis skolas šefu un piedāvājis saietu organizēt Aizputē, ziņo vietne liepajniekiem.lv.

Pievilinājis ar skaidrojumu, ka nebūs jārīko pilnīgi atsevišķs pasākums, jo skatuve jau būs uzbūvēta pilsētas svētku svinībām.

“Man bija tāda iecere, jo, tā kā esmu braucis un piedalījies, tur satiku salīdzinoši ļoti maz Kurzemes puses buņģieru. Tā kā šogad nebija īpaši pasludināts, ka pasākums kaut kur notiks, es ieteicu domu: kāpēc gan mēs nevarētu to uztaisīt Aizputē? Andžejs bija ar mieru, un to atbalstīja arī novada Kultūras pārvalde,” stāsta Linards.

Jautājot, kāpēc šādi samiti mūsu galā nav notikuši iepriekš, aizputnieks atzīst, ka par to nemaz nebija aizdomājies.

Pirmoreiz ideja pie viņa atnākusi pirms aptuveni diviem gadiem, taču tad, viņaprāt, novads vēl nebija gatavs uzņemt bundziniekus.

Savukārt, kad iecere atkārtoti parādījās pērnā gada rudenī, viņš esot saņēmies un uzrunājis kolēģus. Linards ir pārliecināts, ka pasākums Aizputei panāks lielāku atpazīstamību un cilvēkus piesaistīs ar kaut ko īpašu un novadā nebijušu.

Pašvaldības: “Pedagogu atalgojuma jautājums pilnībā jāuztic valstij”

Sāktas diskusijas par to, ka valsts pilnībā varētu pārņemt savā pārziņā jautājumus par pedagogu atalgojumu, pašvaldībām atstājot skolu uzturēšanas izmaksas, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kami...

Švecovam Parīzē 17.vieta modernās pieccīņas sacensībās

Latvijas sportists Pāvels Švecovs sestdien Parīzes olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās ieņēma 17.vietu.

Švecovs sakrāja 1452 punktus, bet par čempionu ar pasaules rekordu 1555 punktiem kļuva ēģiptietis Ahmeds Elgendi.

Otrais ar 1542 punktiem b...

Pieccīņnieks Švecovs: Parīzes spēlēs startēja monstri - manā pieredzē visstiprākā konkurence
Modernās pieccīņas meistars Pāvels Švecovs ar iegūtu 17. vietu finālā sestdien noslēdza Latvijas dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs, kur viņš startēja karjerā iepriekš nepieredzēti spēcīgā konkurencē. Izredzes uz augstāku vietu Švecovam zuda pēc neveik...


Komentāri