lv
MIQFsXwUnr5YJPFACVQeBum2nKFxqRuhCV3m8bVj
3972708

Dabas stihiju radītie zaudējumi trīs gadu laikā pieauguši 8 reizes

Dabas stihiju radītie zaudējumi trīs gadu laikā pieauguši 8 reizes

Šīs nedēļas vētras radītie zaudējumi vēl tiek aplēsti, taču prognozējams, ka tie var pārsniegt 2 miljonus eiro.

Izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apmēri par dabas stihiju postījumiem ik gadu strauji pieaug, liecina Swedbank apdrošināšanas dati. Pēdējo 3 gadu laikā Swedbank izmaksāto atlīdzību summa pieaugusi 8 reizes, pērn sasniedzot 1 413 680 eiro. Šīs nedēļas vētras radītie zaudējumi vēl tiek aplēsti, taču prognozējams, ka tie var pārsniegt 2 miljonus eiro, un jau šobrīd iesniegto atlīdzības pieteikumu daudzums krietni pārsniedz skaitu, kas tika saņemts pēc pagājušā gada augusta vētras.

No 29.jūlija, kad notika vētra, līdz 31.jūlijam Swedbank apdrošināšana jau saņēma 1184 pieteikumus, un to skaits turpina pieaugt, lai gan aktivitāte jau manāmi mazinājusies. No saņemtajiem 63 ir par auto, bet lielākā daļa - 1121 - par mājokļa bojājumiem. Tā ir būtiska daļa no Latviju skārušajiem postījumiem, jo saskaņā ar Latvijas Bankas 2024. 1.ceturkšņa datiem Swedbank P&C Insurance fizisko personu īpašuma apdrošināšanā ieņem 2.tirgus vietu.

Ar Swedbank apdrošināšanu ir atlīdzina vētras radītus bojājumus neatkarīgi no vēja stipruma, un plūdi ir apdrošināti arī tad, ja tie radušies spēcīgu lietusgāžu dēļ, ne tikai ūdenstilpņu pārplūšanas dēļ.

Pusē gadījumu zaudējumi lietus plūdu dēļ

Lielākajā daļā jeb 51% gadījumu atlīdzības pieteikumi ir saistīti ar lietus plūdiem, vētras postījumu dēļ bija 26% atlīdzību pieteikumu. Par spīti apjomīgajiem elektroapgādes pārtraukumiem vairākos tūkstošos mājsaimniecību, bojājumi elektriskām iekārtām elektrības svārstību dēļ ir pieteikti mazāk nekā 1% no atlīdzību iesniegumiem.

Šīs nedēļas vētras zaudējumu kopējais apmērs vēl tiek aprēķināts, jo daļai bojāto mājokļu apskate būs iespējama tikai pēc tam, kad ēkas tiks atbrīvotas no ūdens, taču bojājumu novērtējums un pieteikumu skaits liecina, ka tie būs apjomīgi. Swedbank apdrošināšanas Atlīdzību nodaļa strādā pastiprinātā režīmā, lai pēc iespējas ātrāk varētu izskatīt iesniegtos atlīdzību pieteikumus.

Bez dūrieniem pirkstā: būs daudzsološa sistēma cīņai ar bīstamu slimību (+VIDEO)

Šī funkcija, kuras izmantošanai nepieciešama atsevišķa lietotne un interneta savienojums, ir īpaši svarīgi vecākiem.

Diabēta pacientiem Latvijā pieejams jauns rīks glikozes līmeņa uzraudzībai.

Izstrādājot ierīci, ņemtas vērā gan lietotāju, gan veselības...

Vēl viens Krievijas mūziķis iekļauts melnajā sarakstā. Pasākumu nāksies atcelt

Liegums ieceļot Latvijā personai tiek noteikts uz nenoteiktu laiku.

2024.gada 2.augustā ir pieņemts lēmums atbilstoši Imigrācijas likuma 61. panta otrajai daļai Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā iekļaut Krievijas Federācijas pilsoni Denisu R...

Rašmane izcīna 26. vietu olimpisko spēļu šaušanā ar mazkalibra pistoli
Latvijas šāvēja Agate Rašmane piektdien Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja 26. vietu 25 metru disciplīnā ar mazkalibra pistoli.


Komentāri