lv
5stJwJw964I6hXrkjKTD5Nl9lyALmsMpw7Yve8Ds
3967092

Sāksies koncertsezona Vērmanes dārzā

Sāksies koncertsezona Vērmanes dārzā

Šodien sāksies koncertsezona Vērmanes dārzā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Koncertsezonu atklās Lielās Mūzikas balvas laureāts, Latvijas Radio bigbends ar viesmāksliniekiem - zviedru trompetistu, komponistu un bigbendu vadītāju Lasi Lindgrēnu un solisti Kristīni Prauliņu.

Kopā ar Lasi Lindgrēnu tiks atskaņota dziedātāja Stinga mūzika, kas īpaši aranžēta izpildījumam kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

Vērmanes dārza vasaras mūzikas vakaru koncertā 8.augustā izskanēs mūzika no latviešu teātra izrādēm. Tajā būs iespēja dzirdēt džeza un laikmetīgās mūzikas vokālisti Beāti Zviedri, Mihaila Čehova teātra aktieri Maksimu Buselu un Latvijas Nacionālās operas basu Edgaru Ošleju.

Apvienība "Diskopauls" uzstāsies koncertā 15.augustā.

Raimonda Paula populāro disko dziesmu programmu aranžējuši un izpildīs solisti Elza Rozentāle, Miķelis Putniņs, Toms Mikāls, Kristians Priekulis, Rūdolfs Dankfelds, bet par bekvokālu rūpēsies Marija Valmiera un Inese Bērziņa. Koncerta galvenais viesis būs leģendārais dziedātājs Žoržs Siksna.

Koncertā būs dzirdami tādi disko hīti kā "Genoveva", "Robots", "Varavīksne", "Muļķe Sirds", "Tai pilsētā", "Jūras zvaigzne" kā arī citas melodijas no ieraksta "Naktsputni" un citiem komponista albumiem.

22.augusta vakarā Vērmanes dārza estrādes skatuvi piepildīs Rīgas Doma kora skolas gospeļkora jaunieši Unas Stades vadībā.

Šī kora dalībnieki ir Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas un džeza nodaļas audzēkņi. Gospeļkoris izpilda pārsvarā gospeļmūziku, taču paralēli vēl sadarbojas ar dažādu valstu māksliniekiem, piedalās pasākumos, izpilda arī popmūzikas un akadēmiskās laikmetīgās mūzikas programmas.

Vasaras izskaņā, 29.augustā, notiks koncertu cikla "Mūzikas vakari Vērmanes dārzā" noslēguma koncerts - mūzika un dejas Latvijas vadošo džeza mūziķu izpildījumā ar populārā džeza un svinga mūzikas programmu "Džeza sejas".

Latvijas vadošie džeza mūziķi apvienojušies, lai radītu pusotru stundu garu koncertprogrammu ar dejām, izpildot džeza "zelta laikmeta" skaņdarbus svinga manierē.

Koncertā piedalīsies ansambļa muzikālais vadītājs, bundzinieks Rūdolfs Dankfelds, soliste Santa Šillere, pianists Kristaps Vanadziņš, basists Jānis Rubiks, ģitārists Mārcis Auziņš, pūšaminstrumentālisti Dāvis Jurka, Uldis Ziediņš un Reinis Puriņš, bekvokālisti Beāte Megija Baranovska, Katrīna Altenburga un Ralfs Puzāns.

Programmā iekļauti tādi skaņdarbi kā "Besame mucho", "Thriller", "Jump for Joy", Cheek to Cheek" un daudzi citi.

Viduslatvijas apsaimniekošanas reģionā darbību turpina divi poligoni (+VIDEO)

Šobrīd lielāko īpatsvaru jeb aptuveni 80% veido nešķiroti sadzīves atkritumi.

Jelgavas novada domes sēdē apstiprināts Viduslatvijas atkritumu apsaimniekošanas reģiona Jelgavas valstspilsētas, Dobeles un Jelgavas novadu atkritumu apsaimniekošanas plāns 2...

Džokovičam ceturtdaļfināls, latviešiem starts BMX un 3x3 basketbolā. Zīmīgākie olimpiskie notikumi 1. augustā
Ceļu uz zelta medaļu Parīzes olimpisko spēļu tenisa turnīrā turpina Novaks Džokovičs, kam piektdien vēl jāpārvar ceturtdaļfināla barjera. Latvijas sportistus gaida starts divās disciplīnās - veiksmīgi startējusī 3x3 basketbola izlase aizvadīs divas spē...
LSM aptauja: 28% iedzīvotāju uzskata – sodu palielināšana pārkāpējiem mazinātu avārijas uz ceļiem
Vairums jeb 55% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka avārijas uz ceļiem varētu mazināt, uzlabojot infrastruktūru, tostarp, ieviešot vairāk fotoradaru, liecina pēc LSM.lv pasūtījuma veiktā "Norstat" aptauja. Tikmēr 28% cilvēku uzskata, ka par ceļu satiksmes...


Komentāri