lv
HKQvnNWpqLTwzKxKLYiJpaDhRfxuC85UaMe9zqlS
3959774

«Pūķa zobi», prettanku eži, dzeloņdrāti. Austrumu robežas stiprināšana turpinās

«Pūķa zobi», prettanku eži, dzeloņdrāti. Austrumu robežas stiprināšana turpinās

Latvijas austrumu robežas militārajā stiprināšanā tuvāko piecu gadu laikā tiks ieguldīti kopskaitā 303 miljoni eiro.

Aizsardzības ministrija informē, ka, īstenojot Ministru kabineta apstiprināto "Latvijas austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plānu", pretmobilitātes šķēršļi tiek uzkrāti vairāk nekā 20 vietās Latvijas pierobežā.

Aizsardzības nozare pasūta un uzkrāj "pūķa zobus", prettanku ežus, dzeloņdrātis, betona blokus un HESCO grozus, lai atbilstoši plānam tos izvietotu šķēršļu grupās Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas pierobežas joslās.

Jau ziņots, ka šī gada 5.martā, Ministru kabinets apstiprināja austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plānu. Tas ir daļa no Baltijas Aizsardzības līnijas izveides, kas gar visu Krievijas un Baltkrievijas robežu ietvers Nacionālo bruņoto spēku vienību atbalsta punktu izveidi - aizsardzības pozīcijas karavīriem un nocietinātas aizsardzības pozīcijas, dažādus šķēršļus, prettanku grāvjus, munīcijas un mīnu noliktavas.

Ir viena nelāga blakne, kas apgrūtina spēju aizņemties. Kāda?

Ēnu ekonomika ilgstoši veicina Latvijas atpalicību, tostarp apgrūtinot uzņēmēju un cilvēku spēju aizņemties. Tai ir izteikts "sniega bumbas" vai drīzāk "pneimatiskā āmura" efekts - jo mazāk finansējuma tiek izsniegts, jo šaurāka kļūst visa ekonomika, u...

Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.

Kā informēja prezid...

3x3 basketbola olimpiskais čempions Čavars: Izbaudīsim olimpiādi pie pilnām tribīnēm
Latvijas 3x3 basketbola vienība otrdien pret Lietuvu uzsāks olimpiskā čempionu titulu aizstāvēšanu. Pirms sacensību starta bijušais čempions Agnis Čavars raidījumā "Rīta Panorāma" pauda, ka valda patīkams satraukums un ka komanda ir gatava spēlēt pie p...


Komentāri