lv
gTQz97VurNJe4KXPtqY8Rp9x0ZWs1DrVE0rKMU9l
3959589

Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību, sadarbību ES un NATO, Krievijas izvērsto agresijas karu Ukrainā un situāciju Tuvajos Austrumos.

Sarunā Rinkēvičs vērsa uzmanību uz faktu, ka Luksemburgā dzīvo ap 600 Latvijas valstspiederīgo, kuriem ir nozīmīga loma valodas un kultūras saglabāšanā, kā arī ciešāku attiecību stiprināšanā starp abām valstīm. Latvijas prezidents pauda gandarījumu par Baltijas valstu un Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas jeb tā dēvēto Beniluksa valstu formātu un apstākli, ka 1.maijā ir stājies spēkā līgums par augstākās izglītības diplomu atzīšanu starp valstīm.

Tāpat puses pārrunāja jūlija sākumā notikušo NATO samitu Vašingtonā, kurā sabiedrotie vienojušies tālāk nostiprināt atturēšanu un aizsardzību, kā arī ilgtermiņa atbalstu Ukrainai. Rinkēvičs pauda pārliecību, ka ir jāturpina veicināt globālo partneru atbalstu Ukrainas miera iniciatīvai un Ukrainas vadītam miera samitu procesam.

Runājot par nākamo ES institucionālo ciklu, Latvijas prezidents iezīmēja Latvijas prioritātes, kas ir drošība, ekonomika un finanses, cilvēku labklājība, klimats un enerģētika, kā arī ES paplašināšanās un pielāgošanās.

3x3 basketbola olimpiskais čempions Čavars: Izbaudīsim olimpiādi pie pilnām tribīnēm
Latvijas 3x3 basketbola vienība otrdien pret Lietuvu uzsāks olimpiskā čempionu titulu aizstāvēšanu. Pirms sacensību starta bijušais čempions Agnis Čavars raidījumā "Rīta Panorāma" pauda, ka valda patīkams satraukums un ka komanda ir gatava spēlēt pie p...
Vēl viena Latvijas pašvaldība ir uz finanšu krīzes sliekšņa

Smiltenes novada pašvaldība kavētos rēķinus apmaksās augusta sākumā, aģentūru LETA informēja pašvaldības Komunikācijas nodaļā.

Latvijai nevēlamu personu sarakstā iekļauts Krievijas dziedātājs Pirchalavs

Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže (JV) nolēmusi iekļaut gruzīnu izcelsmes Krievijas dziedātāju Irakliju Pirchalavu Latvijai nevēlamu personu sarakstā, liecina ministres ieraksts tviterī.

Viņa norāda, ka Krievijas dziedātājam noteikts aizliegums iece...



Komentāri