lv
LUHLa0GYQtpe9knTQTP8xyQc4Uruzsw1uCTjp6Xs
3957047

Glābēji saņēmuši 1245 palīdzības lūgumus saistībā ar vētras postījumiem

Glābēji saņēmuši 1245 palīdzības lūgumus saistībā ar vētras postījumiem

Līdz pirmdienas plkst.20 ārkārtējo notikumu tālruņa 112 kontaktu centros saņemti 1245 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šobrīd visvairāk pieteikumu - vairāk nekā 500 - ir no Rīgas iedzīvotājiem, savukārt par vēja postījumiem Jūrmalā un Rīgas reģionā ziņots gandrīz 500 reižu. Zemgalē pieteikti gandrīz 200 postījumi.

VUGD informē, ka turpinās postošā vēja radīto seku likvidēšanas darbi, kā arī ūdens pārsūknēšanas darbi Jelgavā Pasta un Jāņa ielas krustojumā.

Ugunsdzēsēji nepārtraukti turpina doties no viena izsaukuma uz otru, atbrīvojot ceļu braucamās daļas, ietves, ēkas un automašīnas no nogāztiem kokiem. Ļoti bieži ceļā uz notikuma vietu, ugunsdzēsēji glābēji ir spiesti apstāties, lai brauktuvi atbrīvotu no koka, par kuru iepriekš vēl nav ziņots.

Glābšanas darbu laikā pirmdien cietis arī viens ugunsdzēsējs.

Kā ziņots, pēdējā diennaktī piedzīvotā vētra viscaur Latvijai atstājusi ievērojamu postažu, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Daudzviet iedzīvotājiem, uzņēmumiem ir pārtraukta vai traucēta elektroapgāde, ūdens padeve, ir applūdušas privātmājas, daudzstāvu namu pagrabi, izglītības iestādes, pagalmi un ielas. Krituši koki ne tikai aizšķērsojuši ceļus, bet arī sabojājuši automašīnas, ēku jumtus. Rīgā ir bojāti arī luksofori, trolejbusu vadi.

Graudiņai un Samoilovai zaudējums pludmales volejbola turnīra spēlē

Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova pirmdien ar zaudējumu sāka Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola sacensības.

Graudiņa/Samoilova, kuras Parīzē ir izsētas ar devīto numuru, ar 0-2 (15:21, 14:21) zaudēja šveicietēm Esmē Bebnerei un Zojai Veržē-Dep...

Latvijā nogādāti Kanādas sabiedroto helikopteri Griffon

Turpinot NATO daudznacionālās brigādes štāba attīstību, Kanādas sabiedrotie Latvijā nogādājuši helikopterus CH-146 "Griffon", informē Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Kanādas puse norāda, ka šie helikopteri veidos būtisku daļu no Kanādas valdīb...

Latvijas 3x3 basketbolisti pirms spēles pret Lietuvu piešāvuši roku olimpiādes grozam
Latvijas 3x3 basketbolisti pirms olimpiskā turnīra pirmās spēles pret Lietuvu paspēja iemēģināt arī oficiālo spēles grozu. Gaidāmos pretiniekus komandas treneris Raimonds Feldmanis raksturo kā fiziski spēcīgu komandu.


Komentāri