lv
v7cK3TvskYEMWRjXHYnJNdDICM3WWtT99cTGDgt7
3957045

Latvijā nogādāti Kanādas sabiedroto helikopteri Griffon

Latvijā nogādāti Kanādas sabiedroto helikopteri Griffon

Turpinot NATO daudznacionālās brigādes štāba attīstību, Kanādas sabiedrotie Latvijā nogādājuši helikopterus CH-146 "Griffon", informē Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Kanādas puse norāda, ka šie helikopteri veidos būtisku daļu no Kanādas valdības ieguldījuma daudznacionālās brigādes štāba veidošanā.

Par Kanādas plāniem izvietot helikopterus Latvijā pērnā gada nogalē paziņoja Kanādas nacionālās aizsardzības ministrs Bils Blērs pēc tikšanās ar Latvijas aizsardzības ministru Andri Sprūdu (P).

Blērs toreiz informēja, ka no 2024.gada vasaras Kanāda Latvijā izvietos četrus "Griffon" helikopterus, bet no 2025.gada rudens periodiski izvietos šeit helikopterus "Chinooks".

Kanādas ministrs arī pavēstīja, ka Kanāda izvietos Latvijā tuvās darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas un arī pretdronu sistēmas.

Jau ziņots, ka pērn jūlijā Latvija un Kanāda Ādažu bāzē parakstīja ceļa karti, iezīmējot jau sasniegto, kā arī nosakot turpmākos soļus Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai no bataljona līdz brigādes līmenim.

Šogad 3.jūlijā militārajā bāzē "Ādaži" notika svinīga ceremonija, kas iezīmēja NATO daudznacionālās kaujas grupas Latvijā palielināšanas līdz brigādes līmenim uzsākšanu un jaunās NATO daudznacionālās brigādes Latvijā izveidi, ko veidos vairāk nekā 3500 karavīri un kuras dalībvalstis būs arī Dānija un Zviedrija.

Turpmāko mēnešu laikā sabiedrotie un Latvija ir apņēmušies veikt arī citus pasākumus, kas svarīgi Kanādas vadītās daudznacionālās kaujas grupas pārveidē par kaujas spējīgu brigādi. Plānots, ka brigāde pilno kaujas gatavību sasniegs līdz 2026.gadam.

Kanāda ir vadošā valsts Latvijā izvietotajai NATO daudznacionālajai kaujas grupai, kas apvieno ap 1900 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas, kuri rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā.

Latvijas 3x3 basketbolisti pirms spēles pret Lietuvu piešāvuši roku olimpiādes grozam
Latvijas 3x3 basketbolisti pirms olimpiskā turnīra pirmās spēles pret Lietuvu paspēja iemēģināt arī oficiālo spēles grozu. Gaidāmos pretiniekus komandas treneris Raimonds Feldmanis raksturo kā fiziski spēcīgu komandu.
Latviešu dziedātāja Afrœdīte pastāstīja, kāpēc mīlnieki nevar būt kopā (+VIDEO)

Debijas albuma prezentācija notiks Tukumā, Durbes pils pagalmā.

Dziedātāja Afrœdīte sevi piesaka latviešu mūzikā ar dziesmu "Plakstiņi". Līdz ar singlu tiek pieteikts arī debijas albums "Mīlestības dziesmas iesācējiem", sadarbībā ar mūziķi Ati Ozolu.

Af...

Baltkrievijā aizturēti četri jaunieši no Latvijas
Baltkrievijā aizturēti četri jaunieši no Latvijas, ziņo Ārlietu ministrijā (ĀM). Saņemts arī zvans no jauniešu tuviniekiem par aizturēšanas faktu. Pašlaik tiek precizēta informācija no oficiālajām iestādēm.


Komentāri