lv
MnwSGzEUHzRYI3n7cOfdlVzTffzwVXzpkq0Z37iA
395595

Plāno piešķirt naudu Covid-19 medikamenta "Evusheld" iegādei

Plāno piešķirt naudu Covid-19 medikamenta "Evusheld" iegādei

Valdība šodien plāno lemt par 40 320 eiro piešķiršanu Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 medikamenta "Evusheld" iegādi.

"Evusheld" satur divas aktīvās vielas - tiksagevimabu un cilgavimabu, divas monoklonālās antivielas, kas izveidotas, lai saistītos ar Covid-19 izraisošā SARS-CoV-2 vīrusa pīķa proteīnu divās dažādās vietās. Brīdī, kad "Evusheld" antivielas saistās ar pīķa proteīnu, vīruss nespēj iekļūt šūnās, lai vairotos, un nespēj izraisīt Covid-19 infekciju.

21.jūnijā Veselības ministrijas (VM) pārraudzībā esošajam NVD tika dots uzdevums organizēt iepirkuma procedūru medikamenta "Evusheld" iegādei, kopumā iegādājoties 72 medikamenta flakonus. Tika organizēts iepirkums, noslēdzot piegādes līgumu 120 960 eiro apmērā. Piegādes līgumā tika ietverts nosacījums, ka pasūtītājs - NVD - var nepasūtīt visu aktīvo vielu - tiksagevimaba un cilgavimaba - apjomu piegādātājam.

Kopumā tika iegādāti 24 medikamenta "Evusheld" flakoni par kopumā 40 320 eiro, un VM nepieprasīs rezervēto atlikušo finansējuma daļu 83 059 eiro apmērā. VM Covid-19 infekcijas ierobežošanas farmācijas apakšgrupa rekomendēja neiegādāties atlikušos 48 flakonus, jo samazinās Covid-19 pacientu skaits, kuriem varētu dot "Evushled" medikamentu.

Līdz ar to 24 flakoni nogādāti VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS), kas izmantos medikamentu terapijā, pēc slimnīcas konsīlija lēmuma. PSKUS izsniegs medikamentu arī citām slimnīcām, pēc attiecīgās slimnīcas konsīlija lēmuma.

Finansējumu plānots piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kāpēc mēs pārēdamies?!

Pārēšanās ir bieži sastopama problēma. Tas var radīt daudzas problēmas, sākot no grēmas īstermiņā un beidzot ar aptaukošanos ilgtermiņā. Ir arī konstatēts, ka tas ir saistīts ar daudziem GI simptomiem, ieskaitot sāpes vēderā, īpaši kuņģa-zarnu trakta a...

Pagājušā nakts Cēsu novadā beigusies traģiski! Ugunsgrēkā sadedzis cilvēks

Šonakt īsi pēc pusnakts ugunsgrēkā Cēsu novada Amatas pagastā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šonakt VUGD saņēma izsaukumu uz Amatas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 300 kvadrātmetru (m2) platībā...

Kariņš: Valdība turpinās investēt tehnoloģiju attīstībā

Valdība saprot 5G tehnoloģiju segmenta nozīmīgumu un turpinās investēt tehnoloģiju attīstībā, otrdien 5G ekosistēmas forumā "5G Techritory" sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka nākotnē tehnoloģijas, kas vēl tiek izstrādāt...



Komentāri