lv
z4V5sP48PL6iYx2ARFySJJWqLBXufGjPZtdmJ2t0
395577

Pagājušā nakts Cēsu novadā beigusies traģiski! Ugunsgrēkā sadedzis cilvēks

Pagājušā nakts Cēsu novadā beigusies traģiski! Ugunsgrēkā sadedzis cilvēks

Šonakt īsi pēc pusnakts ugunsgrēkā Cēsu novada Amatas pagastā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šonakt VUGD saņēma izsaukumu uz Amatas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 300 kvadrātmetru (m2) platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā bija cietis. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg ēkas abi stāvi un ēkai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēka dzēšanas laikā, pārmeklējot ēku, tika atrasts bojāgājis cilvēks.

Pirmdien ap plkst.14 saņemts izsaukums uz Viļņas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī dega istaba 15 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis.

VUGD saņēma izsaukumu arī uz Liepājas ielu Daugavpilī, kur no pagraba nāca dūmu smaka. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, bet vēl četrus evakuēja ugunsdzēsēji. Ēkas pagrabā blakus apkures katram dega granulas.

Savukārt ap plkst.13 ugunsdzēsēji devās palīdzēt no ūdenstilpes izcelt ledū ielūzušu stirnu. Negadījums bija noticis Tukuma novada Jaunsātu pagastā. Dzīvnieks bija ielūzis dīķa ledū apmēram 100 metru attālumā no krasta. Glābēji ar glābšanas dēli nokļuva līdz stirnai un nogādāja to krastā.

VUGD atgādina, ka ledus kārta uz ūdenstilpes tikai veidojas un ledus ir ļoti trausls, nespējot izturēt ne dzīvnieka, ne cilvēka svaru. Atrašanās uz ledus šobrīd ir ļoti bīstama un var beigties ar traģiskām sekām.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, dūmvada siltinājums, garāža un ekskavators.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 36 izsaukumus: astoņus - uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Kariņš: Valdība turpinās investēt tehnoloģiju attīstībā

Valdība saprot 5G tehnoloģiju segmenta nozīmīgumu un turpinās investēt tehnoloģiju attīstībā, otrdien 5G ekosistēmas forumā "5G Techritory" sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka nākotnē tehnoloģijas, kas vēl tiek izstrādāt...

Noteikti 2023./2024.mācību gada sākuma, beigu un brīvlaiku laiki

Valdība apstiprina 2023./2024.mācību gada plānojumu, kas ietver semestru ilgumu un brīvlaiku noteikšanu.

2023./2024.mācību gads sāksies 1.septembrī, 1.-8.klses un 10.-11.klases izglītojamiem mācību gads beidzas 2024.gada 31.maijā, 9.klases skolēniem māc...

Par 144 miljonu eiro legalizēšanu rosina apsūdzēt septiņus cilvēkus
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada novembrī prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret septiņiem cilvēkiem par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā – 144 782 738 eiro...


Komentāri