lv
edCn981TkCJQFCHFawFVqwTfiD9VOEuMyClifdQC
3950777

Diennakts laikā pieķerti 12 stipri piedzērušies šoferi

Diennakts laikā pieķerti 12 stipri piedzērušies šoferi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi 17 automašīnu vai motociklu vadītājus alkohola reibumā, no kuriem 12 šoferiem alkohola koncentrācija organismā pārsniegusi pusotru promili, liecina VP apkopotā informācija.

Pieci stipri iereibuši transportlīdzekļu vadītāji apturēti Zemgales reģionā, trīs - Latgalē, divi - Vidzemē, bet pa vienam - Kurzemē un Rīgas reģionā.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī tikai divi no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, tātad viņiem spēkrats tiks konfiscēts, bet pārējiem desmit būs jāmaksā valstij naudas summa atkarībā no pārkāpumā izmantotā transportlīdzekļa vērtības.

Pieci apturētie transportlīdzekļu vadītāji, kuriem alkohola koncentrācija organismā bija zem 1,5 promilēm, tiks cauri ar administratīvo atbildību.

Aizvadītajā diennaktī VP ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 420 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 240 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerti četri agresīvi braucēji.

Daugavpilī paplašinās sociālā dienesta kapacitāte (+VIDEO)

Valsts pilsēta rūpējas par tiem, kuriem šobrīd klājas visgrūtāk.

25. jūlijā Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu par valstij piederoša ēku kompleksa bezatlīdzības pārņemšanu pašvaldības īpašumā. Ēkas atrodas Ģimnāzija...

VDD stāsta par krievu diversantu grupu, kas plānojusi uzbrukumus Latvijā

Krievijas specdienesti savervētos Eiropas valstu iedzīvotājus nereti sūta īstenot kaitnieciskas aktivitātes ārpus viņu mītnes valsts, lai jauktu pēdas, aģentūrai LETA atzina Valsts drošības dienestā (VDD).

Šonedēļ Ukrainas Drošības dienests (SBU) pavēst...

No 1. augusta Latvijas tabakas tirgū notiks «revolūcija no augšas» (+VIDEO)

Sabiedrības veselības aprūpes sabiedrība lielākoties ir atzinīgi novērtējusi šos grozījumus.

Eiropas Savienība jau kopš 2020. gada maija ir aizliegusi mentolu tabakas izstrādājumos, atzīstot to, ka īpaši jauniešu auditorijā tā patīk līdzīgi kā citi jaun...


Komentāri