lv
5Ou6ACJQPcZ8LmiK4QpcNnKUhNMUuBth5JsiQDq2
3943180

Par teju 30% pieaudzis ārvalstu studentu pieteikumu skaits LU

Par teju 30% pieaudzis ārvalstu studentu pieteikumu skaits LU

Studijām Latvijas Universitātē (LU) 2024./2025.akadēmiskajā gadā saņemti par teju 30% vairāk ārvalstu studentu pieteikumu nekā pērn, informēja universitāte.

Uzņemšanā saņemti 2174 pieteikumi no 1767 ārvalstu reflektantiem. Populārākās studiju programmas ārvalstu interesentu vidū ir "Ārstniecība", "Biznesa vadība", "Projektu vadīšana", "Datorzinātnes", kuras LU tiek realizētas arī angļu valodā.

Jaunā akadēmiskā gada reflektanti pārstāv 105 pasaules valstis. No apstiprinātajiem pieteikumiem aptuveni pusei reflektantu jau piedāvāta studiju vieta, daļai kandidātu turpinās studijām nepieciešamo dokumentu apstrāde. Visvairāk jau apstiprināto kandidātu pārstāv Vāciju, Indiju, Azerbaidžānu un Turciju.

Pašlaik LU mācās studenti no 82 pasaules valstīm. No kopējā studējošo skaita 7,3% ir ārvalstu studenti.

Universitātes mērķis ir palielināt ārvalstu studentu īpatsvaru līdz vismaz 12% no kopējā studentu skaita. "Dažādu valstu studentu mācīšanās plecu pie pleca veido iekļaujošu, uz sadarbību un inovācijām vērstu kultūru gan LU, gan Latvijā kopumā," sprieda LU studiju prorektore Kristīne Strada-Rozenberga.

Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Linkaits izteicies, ka tagad esot "pienācis laiks pievērsties profesionāliem izaicinājumiem".

Linkaits bijis JKP biedrs seš...

Pašvaldība pārņems valstij piederošu ēku kompleksu Ģimnāzijas ielā 12

25. jūlijā Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu par valstij piederoša ēku kompleksa bezatlīdzības pārņemšanu pašvaldības īpašumā. Ēkas atrodas Ģimnāzijas ielā 12 un pašlaik pieder Finanšu ministrijai. I...

Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai a...



Komentāri